Lasten ja nuorten ryhmien tuntikuvaukset

Cheertanssi harrastejoukkueet

Kuva: Auli Dahlstrom

Cheertanssin harrastejoukkueissa harjoittelu aloitetaan alkeista ja taitojen kartuttua siirrytään haastavampiin taitoihin. Joukkueisiin voidaan ottaa uusia tanssijoita ilman aikaisempaa taustaa ja se sopiikin hyvin sellaisille, jotka ovat kiinnostuneita lajista tai haluavat vain harrastaa lajia (joukkue ei kilpaile, mutta esiintyy).

DanceMix

DanceMix-ryhmissä tutustutaan monipuolisesti eri tanssityyleihin, sekä tehdään tanssin oheisharjoitteita, mutta tunneille mahtuu mukaan myös erilaisia liikuntaleikkejä. DanceMix-ryhmät voivat myös halutessaan esiintyä, esim. seuran näytöksissä.

FreeGym

Freegym on nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymiä voi harrastaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta, sisällä saleissa ja ulkona.

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset on tässä lajissa unohdettu.

Sopii tytöille ja pojille, mutta enemmintö osallistujista on poikia!

Ryhmän kokoontumisaika pitää sisällään myös telineiden saliin laittamista tai niiden salista varastoon siivoamista.

Isä-lapsi Tarzan

Kuva: Milla Vahtila

Vauhdikasta menoa noin 3–4 vuotiaalle lapselle isän (tai äidin, papan, mummon tms) kanssa. Sopii niin tytöille kuin pojille. Kauden aikana kehitetään ketteryyttä, notkeutta, nopeutta ja ryhmässä toimimistaitoja. Teemana ovat erilaiset liikkeet, yhteisleikit ja -pelit sekä temppuradat. Tarzan-koulu sopii kaikille lapsille, jotka tykkäävät liikkua porukassa ja oppia uutta.

Joukkuevoimistelu harrastejoukkueet

Joukkuevoimistelun harrastejoukkueet harjoittelevat joukkuevoimistelun perustaitoja. Joukkueet osallistuvat halutessaan Sykkeen näytöksiin ja/tai STARA-tapahtumiin.

Kristallit -joukkuetta suosittelemme Voimistelukoulun jatkoksi ja Topaasit -joukkuetta Kristallisen jatkoksi tai sellaisille tytöille, jotka ovat kiinnostuneista joukkuevoimistelusta. Joukkueesta on taitojen kartuttua mahdollista hakea joukkuevoimistelun kilpa- ja valmennusjoukkueisiin.

Lasten tanssi

Lasten tanssissa tutustutaan tanssin perusteisiin ja tanssin maailmaan helpolla tavalla ja osaksi leikin varjolla. Pääosassa on tanssin tuoma liikunnan ilo.

NinjaGym

NinjaGym on lapsille/nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. NinjaGym pohjautuu FreeGymiin, jota voi harrastaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta, sisällä saleissa ja ulkona. FreeGymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu - kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset on tässä lajissa unohdettu.

Sopii tytöille ja pojille, mutta enemmintö osallistujista on poikia!

Ryhmän kokoontumisaika pitää sisällään myös telineiden saliin laittamista tai niiden salista varastoon siivoamista.

Satubaletti

Kuva: Auli Dahlstrom

Satubaletissa tutustutaan leikin varjolla baletin maailmaan. Tärkeintä tunneilla on liikkumisen ja oppimisen ilo! Satubaletissa tehdään paljon harjoitteita ja leikkejä musiikin tahtiin.

Satujumppa

Satujumppa on ryhmä, jossa opetellaan liikunnan perustaitoja liikkuen ja leikkien mukaansa tempaavan tarinan varjolla.

Show & Streetdance yli 12-vuotiaat

Kuva: Milla Vahtila

Tämä tanssitunti on suunnattu yli 12-vuotiaille tanssista kiinnostuneille ilman erillisiä taitovaatimuksia.

Ryhmässä tutustutaan monipuolisesti showtanssin ja katutanssin eri tanssityyleihin, sekä tehdään tanssin oheisharjoitteita. Ryhmä voi myös halutessaan esiintyä, esim. seuran näytöksissä.

Sporttikerho

Sporttikerho on tytöille ja pojille tarkoitettu vauhdikas liikuntakerho. Sporttikerhossa kullakin kerralla on oma taito-osio, jota harjoitellaan. Sisältönä on muun muassa juoksemista, hyppäämistä, heittämistä ja reagointia leikkien ja pelien avulla. Tärkeintä on liikkumisen ilo!

Tarzan-koulu

Alle kouluikäisille tarkoitettu ryhmä, jossa kehitetään ketteryyttä, notkeutta, nopeutta ja ryhmässä toimimistaitoja. Teemana ovat erilaiset liikkeet, yhteisleikit ja -pelit sekä temppuradat.

Tarzan-koulu sopii kaikille lapsille, jotka tykkäävät liikkua porukassa ja oppia uutta.

Huom! nimestä huolimatta sopii myös tytöille, jotka viihtyvät vähän vauhdikkaammassa menossa =)

Telinevoimistelu

Telinevoimistelun harrasteryhmä, jossa harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja tutustuen telivoimistelun telineisiin ja liikkeisiin. Ryhmässä edetään haastavampiin taitoihin ryhmäläisten taitojen kehityttyä.

Ryhmän kokoontumisaika pitää sisällään myös telineiden saliin laittamista tai niiden salista varastoon siivoamista.

Voimistelukoulu

Voimistelukoulussa harjoitellaan perusvoimistelutaitoja pohjaksi eri voimistelulajeille. Tunneilla tanssitaan, temppuillaan, liikutaan musiikin tahdissa, kokeillaan erilaisia välineitä ja tehdään luovia harjoituksia. Tavoitteena on monipuolinen liikunta iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Ohjaajilla on lajiosaamisen lisäksi Voimisteluliiton jumppakoulukoulutus/ Voimistelukoulu-koulutus.

Voimistelupassi tukee harjoittelua ja innostaa ehkä harjoittelemaan liikkeitä ja sarjoja kotonakin.