Lasten ja nuorten ryhmien tuntikuvaukset

Ilmoittautuminen ryhmiin Sykkeen Jäsentieto-ohjelman kautta

VANHEMMAN KANSSA

Taaperotanssi

Taaperotanssi on lapsen ja vanhemman iloinen tanssihetki, joka on tarkoitettu noin 1-2 vuotiaan lapsen kanssa yhteiseksi tunniksi. Tunnilla tanssitaan monenlaisen musiikin tahtiin, tehdään rytmiharjoituksia ja lopuksi venytellään. Rytmi, leikittely sekä yhteistyö luovat positiivisen kokemuksen ja elämyksellisen hetken lapsen ja vanhemman välille. Tunnin tavoitteena on ilottelu ja leikin varjolla tapahtuva oppiminen. Lapsi oppii olemaan ryhmässä ja nauttimaan liikkumisesta. On suositeltavaa, että ohjaajan lisäsi myös vanhempi opastaa ja kannustaa lasta uusien asioiden opettelussa. Tunnin rakenne on aina saman rungon mukainen, joten se tuo myös tuttua turvallisuutta tekemiseen.

Isä-lapsi Tarzan

Vauhdikasta menoa noin 3 - 4 vuotiaalle lapselle isän / vanhemman kanssa. Sopii niin tytöille kuin pojille. Temppuratoja, kiipeilyä, vauhtia. Liikunnan perustaitoja!


LIIKUNTAKERHOT

Tarzan-koulut

Omat ryhmät 3-4 vuotiaille ja 5-6 vuotiaille (Huom! nimestä huolimatta sopii myös tytöille, jotka viihtyvät vähän vauhdikkaammassa menossa).

Alle kouluikäisille tarkoitettu ryhmä, jossa kehitetään ketteryyttä, notkeutta, nopeutta ja ryhmässä toimimistaitoja. Teemana ovat erilaiset liikkeet, yhteisleikit ja -pelit sekä temppuradat. Tarzan-koulu sopii kaikille lapsille, jotka tykkäävät liikkua porukassa ja
oppia uutta.


Pikku Myy -jumpat

Omat ryhmät 3-4 vuotiaille ja 5-6vuotiaille. Pikku Myy:ssä mennään iloisella meiningillä ja riemulla! Tutustumaan omaan vartaloon leikin, pienten pelien ja musiikin avulla. Harjoitellaan yhdessä liikkumista jaloilla, käsillä ja muulla vartalolla. Tärkeintä on liikkumisen ilo ja yhdessä tekeminen!

Pikku Myy -ryhmissä jokainen vanhempi on vuorollaan ovenavausvuorossa Kulttuurikeskuksella, asiasta infotaan ennen kauden alkua sähköpostitse.


Sportti-kerhot

Sportti-kerho on tytöille ja pojille tarkoitettu vauhdikas liikuntakerho. Tuntien, ja samalla koko kauden, ohjelma pohjautuu pitkälti yleisurheiluun. Sportti-kerhossa harjoitellaan muun muassa juoksemista, hyppäämistä, heittämistä ja reagointia erilaisten hauskojen pelien ja leikkien avulla.NINJAGYM ja FREEGYM

Ryhmät löytyvät sekä 1-2 luokkalaisille (NinjaGym) että 3-6 luokkalaisille (FreeGym). Tunnit pidetään välillä hyvällä säällä ulkona ja huonommalla säällä ollaan Kulttuurikeskuksen telinevoimistelulohkossa!

Ninjagym ja Freegym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Ninjagymiä ja Freegymiä voi harrastaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa ikään taustaan tai kokemukseen katsomatta, sisällä saleissa ja ulkona.

Ninjagymissä ja Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu - kilpailujärrjestelmät ja niiden vaatimukset on tässä lajissa unohdettu.


TANSSI

Satubaletti

Satubaletissa tutustutaan leikin varjolla baletin maailmaan. Tärkeintä tunneilla on liikkumisen ja oppimisen ilo! Satubaletissa tehdään paljon harjoitteita ja leikkejä musiikin tahtiin.

Alkeisbaletti

Alkeisbaletti 7 v -> on tarkoitettu aikaisemmin satubaletissa, tanssissa tai voimistelussa olleille, jotka selvästi tarvitsevat vähän enemmän haastetta kuin mitä esim. satubaletissa on. Alkeisbaletissa lähdetään opettelemaan baletin liikekieltä, vaadittavia pohjataitoja ja vakiintuneita tapoja jo vähän enemmän.


Lasten tanssi, DanceMix, Street&Showdance-, HipHop

Lasten tanssissa tutustutaan tanssin perusteisiin ja tanssin maailmaan helpolla tavalla ja osaksi leikin varjolla. Pääosassa on tanssin tuoma liikunnan ilo.

DanceMix-ryhmissä tutustutaan monipuolisesti eri tanssityyleihin, sekä tehdään tanssin oheisharjoitteita, mutta tunneille mahtuu mukaan myös erilaisia liikuntaleikkejä. Mixdance-ryhmät voivat myös halutessaan esiintyä, esim. seuran näytöksissä.

Street&Showdance on suunnattu yli 12-vuotiaille tanssista kiinnostuneille ilman erillisiä taitovaatimuksia.

HipHopin tunneilla opetellaan perustekniikkaa ja edetään ryhmän taitojen kehittymisen myötä. Tärkeintä on hyvän fiiliksen ja musiikin ohella tanssijoiden oman tyylin ja tanssin kehittäminen. Tunti sopii hyvin myös pojille!


CHEERTANSSI lajista löydät tarkemmin tietoa sivun Cheertanssi-alta!

DESTYNY harraste/alkeisryhmä

DAVIDA harrasteryhmä

DAZZLING kilparyhmä

DEVOTION kilparyhmä


VOIMISTELU lajista löydät tarkemmin tietoa sivun Voimistelu alta!

Voimistelukoulut

Ryhmät 4-5 vuotiaille, 6-7 vuotiaille ja 8-9 vuotiaille

Voimistelukoulussa harjoitellaan perusvoimistelutaitoja pohjaksi eri voimistelulajeille. Tunneilla tanssitaan, temppuillaan, liikutaan musiikin tahdissa, kokeillaan erilaisia välineitä ja tehdään luovia harjoituksia. Tavoitteena on monipuolinen liikunta iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Ohjaajilla on lajiosaamisen lisäksi Voimisteluliiton jumppakoulukoulutus/ Voimistelukoulu-koulutus. Voimistelupassi tukee harjoittelua ja innostaa ehkä harjoittelemaan liikkeitä ja sarjoja kotonakin.

Joukkuevoimistelu lajista löydät tarkemmin tietoa sivun Voimistelu alta!

Joukkuevoimistelu sisältää vartalon liikkeitä, tasapainoja, hyppyjä, liikkuvuusliikkeitä, esimerkiksi spagaatteja ja askelsarjoja musiikin tahtiin. Joukkuevoimistelussa on mahdollisuus ja tavoite osallistua Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin. Ryhmissä harjoitellaan voimistelun ja erityisesti joukkuevoimistelun perusliikkeitä, liikkuvuutta, tasapainoa ja rytmitajua yksin ja ryhmässä. Musiikki on myös vahvasti mukana tunneilla.

Sykkeellä on sekä harraste- että kilpajoukkueita. Harrastejoukkueet ja voimistelukoulut ovat avoimia kaikille, kilpa- ja valmennusjoukkueisiin otetaan uusia mukaan kokeilutreenien kautta.Telinevoimistelu

Ryhmät 1 - 2 ja 3 - 5 luokkalaisille sekä yli 12-vuotiaille tarkoitettu akrobatiavoimistelu maanantaisin.

Telinevoimistelussa aloitetaan harjoittelu voimistelun perusteista telineillä sekä ilman ja taitojen kehittyessä edetään vaikeampiin liikkeisiin. Sykkeen telinevoimisteluryhmät ovat harrasteryhmiä ja sopivat tytöille ja pojille.


Akrobatiavoimistelu

Akrobatiavoimistelussa yhdistyvät erilaiset ryhmä- ja yksilöliikkeet, kuten nostot ja kiinniotot. Ryhmässä harjoitellaan akrobatiavoimistelun perusteita ja edetään osallistujien taitojen kehittymisen mukaan. Sopii lajin perusteista kiinnostuneille, hyvästä tasapainosta ja koordinaatiokyvystä on hyötyä lajissa. Ryhmä sopii sekä tytöille että pojille!