Lasten ja nuorten ryhmien tuntikuvaukset

Ilmoittautuminen ryhmiin Sykkeen Jäsentieto-ohjelman kautta

Lisätietoja, kyselyt ilmoittautumisesta sekä vapaista paikoista:

johanna.pitkala(at)muuramensyke.fi tai niina.rantakeisu(at)muuramensyke.fi (etenkin voimistelu ja Korpilahden sekä Tikkalan toiminta)

Tuntikuvaukset kevät 2018 (kalenterit sivulta näet kokoontumisajat + ohjaajat):

VANHEMMAN KANSSA

Taaperotanssi

Taaperotanssi on lapsen ja vanhemman iloinen tanssihetki, joka on tarkoitettu noin 1-2 vuotiaan lapsen kanssa yhteiseksi tunniksi. Tunnilla tanssitaan monenlaisen musiikin tahtiin, tehdään rytmiharjoituksia ja lopuksi venytellään. Rytmi, leikittely sekä yhteistyö luovat positiivisen kokemuksen ja elämyksellisen hetken lapsen ja vanhemman välille. Tunnin tavoitteena on ilottelu ja leikin varjolla tapahtuva oppiminen. Lapsi oppii olemaan ryhmässä ja nauttimaan liikkumisesta. On suositeltavaa, että ohjaajan lisäsi myös vanhempi opastaa ja kannustaa lasta uusien asioiden opettelussa. Tunnin rakenne on aina saman rungon mukainen, joten se tuo myös tuttua turvallisuutta tekemiseen.

Perheparkour - toteutuu mahdollisesti keväällä. Sopii parhaiten alle kouluikäisten lapsen / lasten kanssa. Ohjelma rakennetaan ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan mm. temppuratoja, leikkejä, pelejä eli liikunnan iloa ja hauskaa yhdessä tekemistä koko perheen voimin.


Isä-lapsi Tarzan tiistaisin klo 18 - 18:45

Vauhdikasta menoa noin 3 - 4 vuotiaalle lapselle isän kanssa. Sopii niin tytöille kuin pojille. Temppuratoja, kiipeilyä, vauhtia. Liikunnan perustaitoja!

LIIKUNTAKERHOT

Tarzan-koulut ti 5-6 v klo 18:45 - 19:30 ja to 3-4 v klo 18 - 18:45 ja 5-6 v klo 18:45 - 19:30

Omat ryhmät 3-4 vuotiaille ja 5-6 vuotiaille (Huom! nimestä huolimatta sopii myös tytöille, jotka viihtyvät vähän vauhdikkaammassa menossa).

Alle kouluikäisille tarkoitettu ryhmä, jossa kehitetään ketteryyttä, notkeutta, nopeutta ja ryhmässä toimimistaitoja. Teemana ovat erilaiset liikkeet, yhteisleikit ja -pelit sekä temppuradat. Tarzan-koulu sopii kaikille lapsille, jotka tykkäävät liikkua porukassa ja
oppia uutta.


Pikku Myy jumpat

Omat ryhmät 3-4 vuotiaille ja 5-6vuotiaille. Ke 3-4 v klo 18:15 - 19 ja 5-6 v klo 19 - 19:45

Pikku Myy:ssä mennään iloisella meiningillä ja riemulla! Tutustumaan omaan vartaloon leikin, pienten pelien ja musiikin avulla. Harjoitellaan yhdessä liikkumista jaloilla, käsillä ja muulla vartalolla. Tärkeintä on liikkumisen ilo ja yhdessä tekeminen!

Pikku Myy ryhmissä jokainen vanhempi on vuorollaan ovenavausvuorossa Kulttuurikeskuksella, asiasta infotaan ennen kauden alkua sähköpostitse.

Sportti-kerhot


Tiistaisin Leikarilla 3-4 v klo 17:30 - 18:15 ja 5-6 v klo 18:15 - 19 ja uutena SU Leikari klo 15 - 15:45 3-4 vuotiaat

Sportti-kerho on tytöille ja pojille tarkoitettu vauhdikas liikuntakerho. Tuntien, ja samalla koko kauden, ohjelma pohjautuu pitkälti yleisurheiluun. Sportti-kerhossa harjoitellaan muun muassa juoksemista, hyppäämistä, heittämistä ja reagointia erilaisten hauskojen pelien ja leikkien avulla.


PARKOUR

Ryhmät löytyvät sekä 1-2 luokkalaisille että 3-5 luokkalaisille keskiviikkoisin. Tunnit pidetään Kulttuurikeskuksen telinevoimistelulohkossa, hyvällä säällä ulkona! Parkouria myös Korpilahdella 1-4 lk. ryhmä.

Ryhmässä harjoitellaan parkourin ja akrobatian perustaitoja. Tärkeimpinä tavoitteina ovat omien fyysisten mahdollisuuksien hahmottaminen ja parkourin ja akrobatian perustekniikoiden opettelu turvallisesti. Ryhmässä rohkaistaan jokaisen omaa
liikettä ja motivaationa käytetään leikkiä ja liikkumisen iloa.TANSSI

Satubaletti

Omat ryhmät MA 3-4 v. ja 5-6v sekä alkeisbaletti aikaisemmin satubaletissa mukana olleille 2011 ja sitä ennen syntyneille.

Satubaletissa tutustutaan leikin varjolla baletin maailmaan. Tärkeintä tunneilla on liikkumisen ja oppimisen ilo! Satubaletissa tehdään paljon harjoitteita ja leikkejä musiikin tahtiin.


Lasten tanssi ja Mixdance - Muurame, Muuratsalo ja Tikkala

Ryhmiä 4 vuotiaista 6 luokkalaisiin.

Lasten tanssissa tutustutaan tanssin perusteisiin ja tanssin maailmaan helpolla tavalla ja osaksi leikin varjolla. Pääosassa on tanssin tuoma liikunnan ilo.

Mixdance-ryhmissä tutustutaan monipuolisesti eri tanssityyleihin, sekä tehdään tanssin oheisharjoitteita, mutta tunneille mahtuu mukaan myös erilaisia liikuntaleikkejä. Joskus Mixdance-ryhmät pääsevät myös esiintymään, esim. seuran kevätnäytökseen Sykähdykseen.

Breakdance ryhmät

Breakdance on tanssilaji, joka on lähtöisin 1970-luvun New Yorkista, se yhdistää useita lajeja kuten akrobatiaa ja voimistelua. Tunneilla pääseekin taatusti oppimaan paljon uutta ja kehittymään huimaa vauhtia. Sopii tanssista kiinnostuneille pojille, mutta myös tytöille.


Reggaeton

15 - 19 vuotiaat. Leikarin salissa torstaisin klo 19:30 - 20:30, ohjaaja Hilja Lehtivuori.

Tule testaamaan ja nauttimaan kuubalaisista rytmeistä ja rentoutumaan kuumimpien biisien tahtiin. Tunnilla pääset mukaan rentoon ja mukaansatempaavaan tunnelmaan, myös haastetta kaipaavalle tunnilta saa sitä. Sopii kaiken tasoisille tanssijoille!

CHEERDANCE lajista löydät tarkemmin tietoa sivun Cheerdance-alta!

Ainoana Keski-Suomessa, Sykkeellä! Dynaaminen ja vauhdikas laji, johon kuuluu olennaisena eri tanssityylit, hypyt ja piruetit. Toteutetaan yhteistyönä Cheerleading seura Jagurs Spirit Athletesin eli JSA:n kanssa. Joukkueiden jäsenet ovat sekä Sykkeen että JSA:n jäseniä.

DESTINY 2 - 5 luokkalaiset

DAVIDA harraste/alkeisryhmä 3 - 8 luokkalaiset

DAZZLING mini-ikäisten harrastekisajoukkue (2005 - 2009 syntyneet)

DEVOTION mini-ikäisten kisajoukkue (2005 - 2009 syntyneet)

DIONE juniori-ikäisten sm-kisajoukkue (2002-2006 syntyneet)

DYNAMIC aikuisten ryhmä alk. 02 syntyneet.

Joukkueisiin ( Dazzling, Devotion, Dione ja Dynamic) otetaan mukaan uusia tanssijoita taitotestien / joukkuehaun kautta, sopii esim. aiemmin telinevoimistelua, rytmistä voimistelua tai tanssia aktiivisesti harrastaneelle.

TANSSILLINEN VOIMISTELU

Lajin keskeisiä elementtejä ovat keskustalähtöisyys ja virtaavuus. Tanssillisessa voimistelussa yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Monet liikkeet pohjautuvat joukkuevoimistelun ja laji on luontainen jatkumo joukkuevoimistelijoille.

KROMIT

Kromit on 11 - 14 vuotiaiden joukkuevoimistelun ja tanssillisen voimistelun harrastejoukkue, joka kokoontuu 2 kertaa viikossa. Ryhmään otetaan uusia lajista kiinnostuneita tyttöjä mukaan!

FLOW 99-03 Tanssillisen voimistelun ryhmä, joka osallistuu lajin kilpailuihin. Ryhmään mukaan taitotestien kautta, sopii esim. joukkuevoimistelua aiemmin tavoitteellisesti harrastaneille.

VOIMISTELU lajista löydät tarkemmin tietoa sivun Voimistelu alta!

Voimistelukoulut

Ryhmät 4-5 vuotiaille ja 6-7 vuotiaille

Voimistelukoulussa harjoitellaan perusvoimistelutaitoja pohjaksi eri voimistelulajeille. Tunneilla tanssitaan, temppuillaan, liikutaan musiikin tahdissa, kokeillaan erilaisia välineitä ja tehdään luovia harjoituksia. Tavoitteena on monipuolinen liikunta iloisessa ja

kannustavassa ilmapiirissä. Ohjaajilla on lajiosaamisen lisäksi Voimisteluliiton jumppakoulukoulutus/ Voimistelukoulu-koulutus. Voimistelupassi tukee harjoittelua ja innostaa ehkä harjoittelemaan liikkeitä ja sarjoja kotonakin.


Joukkuevoimistelu lajista löydät tarkemmin tietoa sivun Voimistelu alta!

Joukkuevoimistelu sisältää vartalon liikkeitä, tasapainoja, hyppyjä, liikkuvuusliikkeitä, esimerkiksi spagaatteja ja askelsarjoja musiikin tahtiin. Joukkuevoimistelussa on mahdollisuus ja tavoite osallistua Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin. Ryhmissä harjoitellaan voimistelun ja erityisesti joukkuevoimistelun perusliikkeitä, liikkuvuutta,
tasapainoa ja rytmitajua yksin ja ryhmässä. Musiikki on myös vahvasti mukana
tunneilla.

Joukkuevoimisteluryhmiin otetaan voimistelukoulun tai taitotestien kautta. Valmentajat Niina Rantakeisu ja Anniina Hiekkataipale.

Tiedustelu: niina.rantakeisu(at)muuramensyke.fi

Telinevoimistelu

Ryhmät 1 - 2 ja 3 - 5 luokkalaisille.

Telinevoimistelussa aloitetaan harjoittelu voimistelun perusteista telineillä sekä ilman ja taitojen kehittyessä edetään vaikeampiin liikkeisiin. Sykkeen telinevoimisteluryhmät ovat harrasteryhmiä.