Lasten ja nuorten ryhmien tuntikuvaukset

Ilmoittautuminen ryhmiin Sykkeen Jäsentieto-ohjelman kautta

Lisätietoja, kyselyt ilmoittautumisesta sekä vapaista paikoista:

johanna.pitkala@muuramensyke.fi tai niina.rantakeisu@muuramensyke.fi (etenkin voimistelu ja Korpilahden toiminta) tai soittele 050-4954 725!

Tuntikuvaukset syksy 2018. Kalenterit löytyvät omilta sivuiltaan ja niitä päivitetään sitä mukaan kun tietoja varmistuu.

VANHEMMAN KANSSA

Taaperotanssi sunnuntaisin klo 11 - 12 Leikarilla

Taaperotanssi on lapsen ja vanhemman iloinen tanssihetki, joka on tarkoitettu noin 1-2 vuotiaan lapsen kanssa yhteiseksi tunniksi. Tunnilla tanssitaan monenlaisen musiikin tahtiin, tehdään rytmiharjoituksia ja lopuksi venytellään. Rytmi, leikittely sekä yhteistyö luovat positiivisen kokemuksen ja elämyksellisen hetken lapsen ja vanhemman välille. Tunnin tavoitteena on ilottelu ja leikin varjolla tapahtuva oppiminen. Lapsi oppii olemaan ryhmässä ja nauttimaan liikkumisesta. On suositeltavaa, että ohjaajan lisäsi myös vanhempi opastaa ja kannustaa lasta uusien asioiden opettelussa. Tunnin rakenne on aina saman rungon mukainen, joten se tuo myös tuttua turvallisuutta tekemiseen.

Perheparkour

Sopii parhaiten alle kouluikäisten lapsen / lasten kanssa. Ohjelma rakennetaan ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan mm. temppuratoja, leikkejä, pelejä eli liikunnan iloa ja hauskaa yhdessä tekemistä koko perheen voimin. Tunti pidetään ulkona hyvällä säällä + syksyn yo-kirjoitusten aikaan, huonolla säällä sisällä Kulttuurikeskuksen isossa salissa. Huom! kokoontumisaikaan kuuluu myös välineiden paikoilleenlaitto / purku yhdessä ohjaajan kanssa.


Isä-lapsi Tarzan

Vauhdikasta menoa noin 3 - 4 vuotiaalle lapselle isän / vanhemman kanssa. Sopii niin tytöille kuin pojille. Temppuratoja, kiipeilyä, vauhtia. Liikunnan perustaitoja!


LIIKUNTAKERHOT

Tarzan-koulut

Omat ryhmät 3-4 vuotiaille ja 5-6 vuotiaille (Huom! nimestä huolimatta sopii myös tytöille, jotka viihtyvät vähän vauhdikkaammassa menossa).

Alle kouluikäisille tarkoitettu ryhmä, jossa kehitetään ketteryyttä, notkeutta, nopeutta ja ryhmässä toimimistaitoja. Teemana ovat erilaiset liikkeet, yhteisleikit ja -pelit sekä temppuradat. Tarzan-koulu sopii kaikille lapsille, jotka tykkäävät liikkua porukassa ja
oppia uutta.


Pikku Myy jumpat

Omat ryhmät 3-4 vuotiaille ja 5-6vuotiaille. Pikku Myy:ssä mennään iloisella meiningillä ja riemulla! Tutustumaan omaan vartaloon leikin, pienten pelien ja musiikin avulla. Harjoitellaan yhdessä liikkumista jaloilla, käsillä ja muulla vartalolla. Tärkeintä on liikkumisen ilo ja yhdessä tekeminen!

Pikku Myy ryhmissä jokainen vanhempi on vuorollaan ovenavausvuorossa Kulttuurikeskuksella, asiasta infotaan ennen kauden alkua sähköpostitse.


Sportti-kerhot

Sportti-kerho on tytöille ja pojille tarkoitettu vauhdikas liikuntakerho. Tuntien, ja samalla koko kauden, ohjelma pohjautuu pitkälti yleisurheiluun. Sportti-kerhossa harjoitellaan muun muassa juoksemista, hyppäämistä, heittämistä ja reagointia erilaisten hauskojen pelien ja leikkien avulla.PARKOUR

Ryhmät löytyvät sekä 1-2 luokkalaisille että 3-5 luokkalaisille. Tunnit pidetään

hyvällä säällä ulkona ja huonolla säällä Kulttuurikeskuksen telinevoimistelulohkossa! Parkouria myös Korpilahdella.

Ryhmässä harjoitellaan parkourin ja akrobatian perustaitoja. Tärkeimpinä tavoitteina ovat omien fyysisten mahdollisuuksien hahmottaminen ja parkourin ja akrobatian perustekniikoiden opettelu turvallisesti. Ryhmässä rohkaistaan jokaisen omaa liikettä ja motivaationa käytetään leikkiä ja liikkumisen iloa. Sopii tytöille ja pojille!


TANSSI

Satubaletti

Satubaletissa tutustutaan leikin varjolla baletin maailmaan. Tärkeintä tunneilla on liikkumisen ja oppimisen ilo! Satubaletissa tehdään paljon harjoitteita ja leikkejä musiikin tahtiin.

Alkeisbaletti

Alkeisbaletti 7 v -> on tarkoitettu aikaisemmin satubaletissa, tanssissa tai voimistelussa olleille, jotka selvästi tarvitsevat vähän enemmän haastetta kuin mitä esim. satubaletissa on. Alkeisbaletissa lähdetään opettelemaan baletin liikekieltä, vaadittavia pohjataitoja ja vakiintuneita tapoja jo vähän enemmän.


Lasten tanssi, DanceMix ja Street&Showdance- Muurame, Säynätsalo (Tikkala)

Ryhmiä 3 - 15 vuotiaille. Tikkalan ryhmät toteutuvat syksyllä 2018 mikäli löydämme ryhmille ohjaajan!

Lasten tanssissa tutustutaan tanssin perusteisiin ja tanssin maailmaan helpolla tavalla ja osaksi leikin varjolla. Pääosassa on tanssin tuoma liikunnan ilo.

DanceMix-ryhmissä tutustutaan monipuolisesti eri tanssityyleihin, sekä tehdään tanssin oheisharjoitteita, mutta tunneille mahtuu mukaan myös erilaisia liikuntaleikkejä. Mixdance-ryhmät voivat myös halutessaan esiintyä, esim. seuran näytöksissä.

Street&Showdance on suunnattu yli 12-vuotiaille tanssista kiinnostuneille ilman erillisiä taitovaatimuksia.


Breakdance ryhmät

Breakdance on tanssilaji, joka on lähtöisin 1970-luvun New Yorkista, se yhdistää useita lajeja kuten akrobatiaa ja voimistelua. Tunneilla pääseekin taatusti oppimaan paljon uutta ja kehittymään huimaa vauhtia. Sopii tanssista kiinnostuneille pojille, mutta myös tytöille.


CHEERTANSSI lajista löydät tarkemmin tietoa sivun Cheertanssi-alta!

Ainoana Keski-Suomessa, Sykkeellä! Dynaaminen ja vauhdikas laji, johon kuuluu olennaisena eri tanssityylit, hypyt ja piruetit. Toteutetaan yhteistyönä Cheerleading seura Jagurs Spirit Athletesin eli JSA:n kanssa. Joukkueiden jäsenet ovat sekä Sykkeen että JSA:n jäseniä.

DAVIDA harraste/alkeisryhmä (2005-2009 syntyneet)

DAZZLING mini-ikäisten harrastekisajoukkue (2005 - 2009 syntyneet)

DEVOTION mini-ikäisten kisajoukkue (2005 - 2009 syntyneet)

DIONE juniori-ikäisten sm-kisajoukkue (2002-2006 syntyneet)

DYNAMIC aikuisten ryhmä alk. 02 syntyneet.

Myös JSA järjestää syksyllä 2018 cheertanssia alkeis/harrasteryhmissä. Lisätietoja näistä ryhmistä jaguarscheer.com

Joukkueisiin ( Dazzling, Devotion, Dione ja Dynamic) otetaan mukaan uusia tanssijoita joukkuehaun kautta, sopii esim. aiemmin telinevoimistelua, rytmistä voimistelua tai tanssia aktiivisesti harrastaneelle. Seuraava joukkuehaku järjestetään vuodenvaihteessa, syyskaudelle mukaan kannattaa tulla harrasteryhmien kautta!


TANSSILLINEN VOIMISTELU

Lajin keskeisiä elementtejä ovat keskustalähtöisyys ja virtaavuus. Tanssillisessa voimistelussa yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Monet liikkeet pohjautuvat joukkuevoimistelun ja laji on luontainen jatkumo joukkuevoimistelijoille.

Kromit

Kromit on 10 - 14 vuotiaiden tanssillisen voimistelun tavoitteellisempi harrastejoukkue, joka harjoittelee 2 kertaa viikossa ja osallistuu halutessaan lajin kilpailuihin. Joukkueessa mukana olevilta tytöiltä toivotaan sitoutumista harjoitteluun. Ryhmään otetaan uusia lajista kiinnostuneita tyttöjä mukaan!


VOIMISTELU lajista löydät tarkemmin tietoa sivun Voimistelu alta!

Voimistelukoulut

Ryhmät 3-4 vuotiaille, 5-6 vuotiaille ja 7-8 vuotiaille

Voimistelukoulussa harjoitellaan perusvoimistelutaitoja pohjaksi eri voimistelulajeille. Tunneilla tanssitaan, temppuillaan, liikutaan musiikin tahdissa, kokeillaan erilaisia välineitä ja tehdään luovia harjoituksia. Tavoitteena on monipuolinen liikunta iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Ohjaajilla on lajiosaamisen lisäksi Voimisteluliiton jumppakoulukoulutus/ Voimistelukoulu-koulutus. Voimistelupassi tukee harjoittelua ja innostaa ehkä harjoittelemaan liikkeitä ja sarjoja kotonakin.

Joukkuevoimistelu lajista löydät tarkemmin tietoa sivun Voimistelu alta!

Joukkuevoimistelu sisältää vartalon liikkeitä, tasapainoja, hyppyjä, liikkuvuusliikkeitä, esimerkiksi spagaatteja ja askelsarjoja musiikin tahtiin. Joukkuevoimistelussa on mahdollisuus ja tavoite osallistua Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin. Ryhmissä harjoitellaan voimistelun ja erityisesti joukkuevoimistelun perusliikkeitä, liikkuvuutta, tasapainoa ja rytmitajua yksin ja ryhmässä. Musiikki on myös vahvasti mukana tunneilla.

Sykkeellä on sekä harraste- että kilpajoukkueita. Harrastejoukkueet ja voimistelukoulut ovat avoimia kaikille, kilpa- ja valmennusjoukkueisiin otetaan uusia mukaan kokeilutreenien kautta.

Tiedustelu: niina.rantakeisu(at)muuramensyke.fi


Telinevoimistelu

Ryhmät 1 - 2 ja 3 - 5 luokkalaisille sekä yli 12-vuotiaille tarkoitettu akrobatiavoimistelu maanantaisin.

Telinevoimistelussa aloitetaan harjoittelu voimistelun perusteista telineillä sekä ilman ja taitojen kehittyessä edetään vaikeampiin liikkeisiin. Sykkeen telinevoimisteluryhmät ovat harrasteryhmiä ja sopivat tytöille ja pojille.


Akrobatiavoimistelu

Akrobatiavoimistelussa yhdistyvät erilaiset ryhmä- ja yksilöliikkeet, kuten nostot ja kiinniotot. Ryhmässä harjoitellaan akrobatiavoimistelun perusteita ja edetään osallistujien taitojen kehittymisen mukaan. Sopii lajin perusteista kiinnostuneille, hyvästä tasapainosta ja koordinaatiokyvystä on hyötyä lajissa. Ryhmä sopii sekä tytöille että pojille!