Muuramen Sykkeellä on tarjolla niin harraste- kuin kilpatoimintaa cheertanssissa

SEURAAVAT AVOIMET TREENIT:

Avoimia treenejä kisajoukkueisiin järjestetään kauden alussa ennen joukkuehakuja. Avoimista treeneistä tiedotetaan lähempänä tarkemmin.

Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan kisajoukkueessa kesken kauden, ota yhteyttä toimistoon.

Harrastejoukkueisiin voi tulla kokeilemaan milloin vain.


SEURAAVAT HAKUTREENIT:

Hakutreenit järjestetään ennen syyskauden alkua ja täydennyshaku järjestetään tarvittaessa kevätkauden alussa.

Hakutreeneistä tiedotetaan lähempänä tarkemmin.


Ohjeet joukkuehakuihin:
Saavu paikalle hyvissä ajoin. Mukaan juomapullo, urheilulliset vaatteet ja päkiätossut, mikäli sellaiset omistaa (sukilla pärjää myös hyvin).

Haut ovat rakenteeltaan kuin normaalit harjoitukset. Hauissa katsotaan piruetit, hypyt, venyvyydet ja opetellaan pieni koreografia. Lopussa on mahdollisuus näyttää oma taito. Oman taidon tarkoitus on ilmentää omaa parasta osaamista. Oma taito voi olla hyppy, piruetti, akrobatialiike tai venyvyys.


Tiedot joukkuejaoista tulevat viikon sisällä hakutreeneistä.

Kuva: Tero Wester

Cheertanssi on cheerleadingin alalaji, jossa keskitytään tanssimiseen. Cheertanssiin olennaisina osa-alueina kuuluvat hypyt, piruetit ja venyvyydet. Akrobatisia liikkeitä ja pieniä tanssinostoja harjoitellaan myös, mutta cheerleadingista tuttuja pyramideja ja pidempiä akrobatiasarjoja lajissa ei nähdä. Cheertanssissa käytetään pomeja eli huiskia.

Cheertanssi on lajina vauhdikas, urheilullinen ja energinen. Hyvä koreografia sisältää kuviovaihtoja, visuaalisia tehokeinoja sekä vauhdikasta ja urheilullista tanssia. Eläytyminen ja esiintyminen ovat myös iso osa lajia.

Mukaan cheertanssiin?

Kuva: Tero Wester

Sykkeellä voi harrastaa cheertanssia harrastejoukkueessa tai kilpajoukkueessa.

Harrastejoukkueet ovat avoimia kaikille.

Harrastejoukkueisiin voi ilmoittautua mukaan keväällä ja syksyllä ilmoittautumispäivinä. Mikäli haluat aloittaa cheertanssin kesken kauden laita viestiä toimistolle!

Kisajoukkueisiin tullaan mukaan joukkuehaun kautta, jotka järjestetään tammikuussa. Tarvittaessa syyskauden lopussa / kevätkauden alussa voidaan järjestää täydennyshaku.

Avoimet treenit ja Joukkuehaku

Kilpajoukkueisiin haetaan joukkuehaun kautta. Cheertansin ns. päähaku on aina vuodenvaihteessa (yleensä tammikuussa). Ennen hakutreenejä järjestetään aina kuhunkin joukkueeseen avoimet treenit, jonne ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita.

Kesällä joukkueisiin järjestetään tarvittaessa täydennyshaku. Poikkeustilanteissa joukkueen valmentajat, urheilija ja urheilijan vanhemmat voivat yhteisymmärryksessä tehdä joukkueen vaihdon kesken kauden. Poikkeustapaus on esimerkiksi joukkueen urheilijan loukkaantuminen tai toisesta joukkueesta nouseminen.

Kuva: Auli Dahlström

JOUKKUEET

Harrastejoukkue DESTINY 2012-2013 syntyneille

Destyny on harrastejoukkue 2012-2013 syntyneille. Joukkue harjoittelee 1,5h viikossa. Joukkueeseen ei ole erillisiä taitovaatimuksia vaan kaikki lajista kiinnostuneet pääseväät mukaan. Tämä joukkue on hyvä paikka aloittaa harrastus ja taitojen kartuttua on myös hyvä väylä kilpajoukkueisiin, joihin voi hakea erillisen joukkuehaun kautta. Joukkueeseen pääsee mukaan ilmoittautumalla Sykkeen ilmoittautumisohjelman kautta.

Harjoitukset:

Harrastejoukkue DAVIDA 2008-2011 syntyneille

Kuva: Auli Dahlström

Davida on harrastejoukkue 2008-2011 syntyneille. Joukkue harjoittelee 2x viikossa (yht. 2,5h/vk). Joukkueeseen ei ole erillisiä taitovaatimuksia vaan kaikki lajista kiinnostuneet pääseväät mukaan. Davida on hyvä väylä kilpajoukkueisiin, joihin voi hakea erillisen joukkuehaun kautta. Joukkueeseen pääsee mukaan ilmoittautumalla Sykkeen ilmoittautumisohjelman kautta.

Harjoitukset:


Kilpajoukkue Devotion 2005-2008 syntyneille

Kuva: Auli Dahlström

Devotion on juniori-ikäisten kisajoukkue 2005-2008 syntyneille. Joukkue harjoittelee tavoitteellisesti 2 x viikossa 3,5 h yhteensä.
Tämä joukkue on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua harrastaa lajia SM-tasolla, mutta haluavat kilpailla kuitenkin.

Harjoitukset: