LAPSET JA NUORET

Muuramen Sykkeeltä löytyy monipuolisesti erilaista tarjontaa lapsille ja nuorille!

*Lasten harrasteryhmät löydät TÄÄLTÄ

*Kilpajoukkueet ja telinevoimistelun jatkoryhmät:

Voimisteluliiton strategian mukaan kaikki alle 12-vuotiaiden toiminta kuuluu Voimistelukoulu-käsitteen alle. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikessa alle 12-vuotiaiden voimistelussa ja liikunnassa ryhmästä riippumatta lapsi on aina keskiössä.

Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti liikunnan perustaitoja leikinomaisesti.

Ryhmissä panostetaan laadukkaan lasten voimistelun periaatteiden mukaan siihen, että harrastamisessa näkyy ILO eli innostus, laatu ja onnistumiset yhdessä. Sykkeen arvot - liikunnanilo, terveys ja hyvinvointi, yhteisöllisyys ja vastuullisuus- ovat läsnä harrastamisen arjessa.

Perheliikuntaryhmissä painottuu yhteinen tekeminen ja perusliikuntataidot. Perheen merkitys kokonaisliikkumisen kannalta on keskiössä.

Alle kouluikäisten ryhmissä harjoitellaan perusliikkumistaitoja ja lajitaitoja leikinomaisesti sekä opetellaan toimimaan ryhmässä. Liikuntamotivaation ja innostuksen herättäminen on tärkeää.

Alakouluikäisten ryhmissä painotetaan niin perusliikkumis- kuin lajitaitojakin sekä sosiaalisia taitoja. Liikuntamotivaation herättäminen ja vahvistaminen sekä kannustaminen omaehtoiseen monipuoliseen liikkumiseen on tärkeää.

Yläkouluikäisten ryhmissä korostuvat lajitaidot sekä kannustus monipuoliseen liikkumiseen, liikunnallisen elämäntavan jatkamiseen (motivaation ylläpitäminen) ja omien tavoitteiden ja lasten ja nuorten liikkumissuositusten huomiointi.

Katso Voimisteluliiton video laadukkaasta lasten voimistelusta: TÄÄLTÄ

7–17-vuotiaiden lasten ja nuorten kansalliset liikkumissuositukset

Suosituksen mukaan olisi hyvä liikkua viikon jokaisena päivänä ja suurimman osan liikkumisesta tulisi olla kestävyystyyppistä.

Teholtaan rasittavaa kestävyystyyppistä liikkumista sekä lihasvoimaa ja luustoa vahvistavaa liikkumista tulisi tehdä vähintään kolmena päivänä viikossa.

Liikkumisen tulisi olla monipuolista, jolloin erilaiset liikuntataidot kehittyvät. Myös liikkuvuuteen on hyvä kiinnittää huomiota.