MUKAAN JOUKKUEVOIMISTELUUN?

KiVa-joukkueisiin mukaan kokeilutreenien kautta. Harrastejoukkueet ovat avoimia kaikille.

KiVa-joukkueisiin mukaan kokeilutreenien kautta. Kokeilutreenit toukokuussa ja joulukuussa. Erikseen sopien myös kesken kauden.

Harrastejoukkueet ovat avoimia kaikille.

Mukaan voi ilmoittautua syksyllä ilmoittautumispäivänä ja keväällä ottamalla yhteyttä Sykkeen toimistoon. Erikseen sopien myös kesken kauden.

(päivitetty viimeksi 7.5.2018)


Syke järjestetään kaksi kertaa vuodessa avoimet kokeilutreenit, joiden perusteella voimistelijat valitaan KiVa-joukkueisiin (kilpa- ja valmennus). Syyskaudelle valitaan voimistelijat toukokuussa (ns. ISO haku) ja kevätkaudelle joulukuussa (ns. täydennyshalu). Voimistelijoiden oletetaan sitoutuvat joukkueeseen kaudeksi kerrallaan, mutta mieluiten koko vuodeksi.


Missä ja Milloin?

Kokeilutreenien tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan tällä sivulla. Toukokuun valintatreenien ajankohdat ja ilmoittautumislinkin löydät alempaa.

Kokeilutreenien kautta uudet ja jo toiminnassa mukana olevat voimistelijat hakevat KiVa-joukkueisiin. Kokeilutreenien perusteella muodostetaan kokoonpanot seuraavalle kaudelle. Toukokuun haku on ns. iso haku, eli tuolloin joukkueiden kokoonpanoja muutetaan todennäköisemmin kuin joulukuussa. Joulukuun kokeilutreeni puolestaan on ns. täydennyshaku. Kokeilutreeneillä halutaan mahdollistaa tasa-arvoisen asema voimistelijoille hakea joukkueisiin ja lisäksi kokeilutreenien avulla pystymme tarjoamaan jokaiselle voimistelijalle omalle taito- ja motivaatiotasolle sopivan joukkueen.Kokeilutreenit / hakutreenit
Treenejä on vetämässä seuran ulkopuolinen lajin valmentaja ja treenejä on seuraamassa kunkin ikäluokan valmentaja ja muita valmentajia ja mahdollisesti tuomari/tuomareita.


Treeni sisältää mm. jalkatekniikkaa, liikkuvuutta, ketteryyttä, nopeutta, akrobatiaa ja lajiliikkeitä, mahdollisesti myös välinetekniikkaa.

Arvioinnin kohteena on voimistelijan fyysiset ominaisuudet, taito-ominaisuudet sekä lisäksi valintoihin vaikuttavat voimistelijan oma motivaatio, omat tavoitteet sekä treeniasenne ja -käyttäytyminen.


Fyysiset ominaisuudet: nopeus/ketteryys, vartalonhallinta, liikkuvuus, voima ja kestävyys.

Taito-ominaisuudet: oppimis- ja omaksumiskyky.

Näitä ominaisuuksia arvioidaan lajin vaatimukset sekä ikäluokan herkkyyskaudet huomioiden.
Valinnoista ilmoittaminen
Joukkuevalinnoista ilmoitetaan kokeilutreenien jälkeen mahdollisimman pian (kuitenkin viimeistään seuraavalla viikolla) voimistelijan vanhemmalle ilmoitetaan valinnat ja/tai suositukset sähköpostitse.

Sähköpostiin vastaamalla vanhempi vahvistaa voimistelijan paikan joukkueessa ja ilmoittaa voimistelijan joukkueeseen. Paikan vahvistamalla vanhempi sitoutuu seuran JV-KiVa joukkueiden toimintatapoihin ja sääntöihin.

Rajallisista resursseista johtuen emme valitettavasti pysty ottamaan uusia voimistelijoita määräänsä enempää, mutta pyrimme tarjoamaan paikkaa johonkin ryhmään/joukkueeseen kaikille kokeilutreeneihin osallistuneille. Nuorempien ikäluokassa uusien joukkueiden perustaminen on mahdollista, mikäli hakijoita on paljon.

Sykkeen KiVa-joukkueisiin eli Timantteihin etsitään uusia voimistelijoita syyskaudelle 2018

Joukkueisiin valitaan uusia jäseniä kokeilutreenien kautta.

Kokeilutreenit pidetään MA 28.5. Rajalan salissa (Mertamäentie):

8-10 vuotiaiden (mukaan voi tulla myös 2011 syntyneet) kokeilutreeni klo 16:30-17

(harjoitukset syksyllä 2x/vk)

10-12 vuotiaiden kokeilutreeni klo 17:15-18

(harjoitukset syksyllä 3x/vk)

12-14 vuotiaiden kokeilutreeni klo 18:15-19

(harjoitukset syksyllä 3-4x/vk)

Ilmoittaudu mukaan ennen treeniä TÄLLÄ LOMAKKEELLA!


Aikaisempi lajitausta tms suotavaa etenkin 10-14 vuotiaiden KiVa-joukkueisiin haettaessa, sillä kyseessä on tavoitteelliset kilpa- ja valmennus joukkueet jotka kilpailevat tulevalla kaudella lajin kilpailuissa ja moni joukkueissa jo aikaisemmin mukana ollut voimistelija on harrastanut voimistelua monta vuotta.

Nuorempien ikäluokan kohdalla (esim. 2009-2011 syntyneet) on mahdollista perustaa uusi joukkue, mikäli hakijoita on paljon.

Lisätietoja: niina.rantakeisu(at)muuramensyke.fi