Muuramen Syke ry

Muuramen Syke on vuonna 2009 perustettu voimistelu- ja tanssiseura, joka tarjoaa toimintaa niin lapsi- kuin aikuisjäsenilleen.

Seuran jäsenmäärä vuonna 2018: 1006 jäsentä, joista aikuisia 290 ja lapsia 719.

Keväällä 2019 Sykkeellä on n. 50 lasten ja nuorten liikuntaryhmää, joita pyöritetään n. 40 ohjaajan voimin. Lisäksi tarjoamme yli 20 h viikossa aikuisten ryhmäliikuntaa n. 20 ohjaajan voimin.

Tunteja järjestetään Muuramessa ja Kinkomaalla sekä Jyväskylän puolella Korpilahdella, Säynätsalossa ja Jyväskylässä (cheertanssi yhteistyössä Jaguars Spirit Athletes ry).

Syke on Suomen Voimisteluliitto ry:n ja Keski-Suomen Liikunta Kesli ry:n jäsenseura.

Syke on sekä lasten ja nuorten liikunnan, että aikuisliikunnan TÄHTI-laatuseura. Lue lisää täältä...

ARVOT

Liikunnanilo

Terveys ja hyvinvointi

Yhteisöllisyys

Vastuullisuus

Toiminta-ajatus


Muuramen Syke ry:n toiminta-ajatuksena on tarjota muuramelaisille ja lähialueilla asuville mahdollisuus voimistelu- ja tanssiliikunnan harrastamiseen ja kilpailutoimintaan lähellä kotia. Syke tarjoaa voimistelu- ja tanssiliikunnan iloa vauvasta vaariin liikuntaseuran edullisin hinnoin.
Monipuolisella tarjonnallaan Syke pyrkii laajentamaan ja vahvistamaan käsitystä voimistelusta ja tanssista perusliikuntamuotona ihan kaikille.
Toiminta-ajatukseen kuuluu olennaisena osana jatkuva uudistuminen jäsenten toiveita huomioiden, ohjaajien kouluttaminen ja yhteisöllisyyden tukeminen.
Syke toimii kotiseurana, jonka toimintaan on helppo tulla tutustumaan ja jäädä mukaan.
Syke tukee jäsentensä kasvua liikkuvaan ja terveelliseen elämäntapaan

Muuramen Syke ry hallitus

Kuva: Auli Dahlström

valittu 28.11.2018:

Hallituksen puheenjohtaja Elina Hienola

Hallituksen jäsenet: Minna Erkkilä, Elina Hienola, Jenni Hyötynen, Sari Oksanen, Marika Manninen, Daisy Kangas ja Kirsi Pelo-Arkko (uusi)

Lisäksi kuvassa seuran työntekijät

Toiminnanjohtaja Niina Rantakeisu

Seuratyöntekijä Tiina Riihinen

Joukkuevoimisteluryhmä 3 - 4 luokkalaiset keväällä 2011 Niittyahon koululla

Sykkeelle myönnettiin Keski-Suomen Urheilugaalassa Muuramen kunnan vuoden 2017 urheiluteko: joukkuevoimistelun nostaminen kilpalajiksi. Samassa gaalassa Sykkeelle myönnettiin myös vuoden keskisuomalainen Sinetti-seura stipendi.


Sykkeelle on myönnetty ajalle 1.1.2016 - 31.12.2017 seuratoiminnan kehittämiseen Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää valtionavustusta seuratukea 7 000 €. Avustusta käytetään mm. ohjaajien ja valmentajien koulutukseen, apuvalmentajien palkkaamiseen, liikuntavälineiden hankintaan sekä vapaapaikkoihin ryhmissä. Pääpaino on Kasva seurassa -ajatuksen tukemisessa ja toiminnan kehittämisessä.

Jäsenmäärä vuonna 2018: 1006 jäsentä, joista aikuisia 290 ja lapsia 719

Jäsenmäärä vuonna 2017: 1046 jäsentä, joista aikuisia 329 ja lapsia 717

Jäsenmäärä vuonna 2016: 1041 jäsentä, josta aikuisia 329 ja lapsia 712

Jäsenmäärä vuonna 2015: 1078 jäsentä, josta aikuisia 307 ja lapsia 771

Jäsenmäärä vuonna 2014: 1047 jäsentä, josta aikuisia 328 ja lapsia 719

Jäsenmäärä vuonna 2013: 888 jäsentä, josta aikuisia 304 ja lapsia 584

Jäsenmäärä vuonna 2012: 729 jäsentä, josta aikuisia 260 ja lapsia 469

Jäsenmäärä vuonna 2011: 589 jäsentä, josta aikuisia 174 ja lapsia 415


Sykkeelle on myönnetty Jyväsriihen Kimpsu-hankkeen kautta EU-tukea voimistelumaton hankintaan (vuosi 2016) ja Nuotta II maaseudun kehittämisohjelmasta EU ja valtion tukea uusien pumppivälineiden ja steppilautojen hankintaan (vuosi 2013).


Muuramen Sykkeelle myönnettiin 30.1.2016 Suomen Voimisteluliiton ja VALO:n Sinetti lasten ja nuorten liikunnan laatusertifikaatti. Samassa yhteydessä Sykkeelle myönnettiin Muuramen kunnan kohdeavustus lasten ja nuorten toiminnan tukemiseen 500 e. Tukirahoilla on hankittu uusia välineitä erityisesti lasten liikuntakerhojen toimintaan (Kinkomaan liikuntakerhot, Tarzan-koulut, Pikku Myy -jumpat). Sinetin mukaisesti lasten ja nuorten ohjaajien koulutukseen panostetaan.

Muuramen Sykkeelle myönnettiin 15.5.2013 Suomen Voimisteluliiton Priima-aikuisliikunnan laatusertifikaatti. (uudelleen arvioitu huhtikuussa 2016 ja edelleenmyönnetty)

Voimisteluliiton valtakunnallinen PRIIMA-työryhmä on myöntänyt seurallenne PRIIMA - aikuisliikunnan sertifikaatin. Tässä Voimisteluliiton tiedote asiasta:

  • PRIIMA-laatuseurat ovat seuroja, joilla on säännöllistä aikuisten kunto- ja terveysliikuntatoimintaa. Tarjonta on monipuolista ja luotettavaa. Jumppatunneista on hyvät tuntikuvaukset, jotka auttavat liikkujaa löytämään itselleen sopivat tunnit.
  • Liikunnan ilo ja terveys ovat avainasemassa. Liikkujan tarpeet ja tyytyväisyys ovat seuran ykkösasia. Liikunta on terveyttä edistävää ja jumppatunneista on hyvät tuntikuvaukset. PRIIMA-seuran ohjaajat ovat aina koulutettuja ja tunnit turvallisia.
  • Seurat tarjoavat aikuisliikkujille mahdollisuuden osallistua myös tapahtumatoimintaan, kuten näytöksiin ja jumppatapahtumiin.
  • PRIIMA - aikuisliikunnan laatuseurat ovat sitoutuneet jatkuvaan toiminnan kehittämiseen ja ne keräävät säännöllisesti asiakaspalautetta sekä arvioivat toimintaansa.

PRIIMA-toimintaa kehitetään seurojen tueksi osana Voimisteluliiton harraste-, kunto- ja terveysliikuntatoimintaa. Seurat hakeutuvat mukaan kehittämis- ja arviointiprosessiin, jonka päätteeksi liiton valtakunnallinen aikuisliikunnan laatuseuratoiminnasta luottamusryhmä tekee lopullisen arvioinnin sertifiointikelpoisuudesta. Tällä hetkellä tunnus on myönnetty 54 seuralle.

Valmentaja Sari Oksaselle myönnettiin 11.3.2015 Muuramen kunnan vuoden 2014 valmentaja-ansio Sarin tekemästä pitkäjänteisestä työstä niin aikuisten tanssiryhmien ohjaamisessa kuin aikuisten LatinLadies -tanssiryhmän valmentamisessa. Onnittelemme!

Muuramen Sykkeelle myönnettiin 27.9.2014 Sydän-Suomen seurapäivässä Tampereella vuodenharrastevoimisteluteko uudesta lajista, Maastovoimistelusta. Maastovoimistelu on Flowgymnastics ja Sykettäret -ryhmiä ohjaavan Jenni Hyötysen ideoima ohjattu tunti, joka tapahtuu ulkona maastossa. Lajissa yhdistyy ulkoilu ja tanssillinen voimistelu. Onnittelemme!

Muuramen Sykkeelle on myönnetty OKM:n Seuratukea lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen.

Muuramen Sykkeelle on myönnetty Jyväsriihen Kimpsu-hankkeen kautta EU-tukea voimistelumaton hankintaan (vuosi 2016) ja Nuotta II maaseudun kehittämisohjelmasta EU ja valtion tukea uusien pumppivälineiden ja steppilautojen hankintaan (vuosi 2013).Muuramen Syke sai Keski-Suomen urheilujuhlassa 27.1.2012 Muuramen kunnan vuoden liikuntateko 2011 palkinnon - kiitämme ja kumarramme!

Muuramen Syke ry on valittu Muuramen vuoden liikuntateko 2011 -huomionosoituksen saajaksi. Perustelut: Seura on kohonnut reilun kaksivuotisen historiansa aikana suureksi liikuntavaikuttajaksi Muuramessa. Ohjattuja ryhmiä on reilut 40 ja lapsijäseniä on 400. Viikoittain Syke liikuttaa yli 600 muuramelaista. Syke on Muuramen historian ensimmäinen tanssi- ja voimisteluseura! gaala14.jpg

Kuvassa Urheilujuhlassa vas.lukien Päivi Anttila (hallituksen jäsen), Minna Erkkilä (hallituksen pj), Mira Moilanen (hallituksen vara-pj), Johanna Pitkälä (toiminnanjohtaja) ja Ulla Pesola (hallituksen jäsen).