Koronavirustiedotteet koskien seuran toimintaa

Päivitetty ohje aikuisliikkujille

17.9.2020

Syyskauden alkaessa otimme koekäyttöön aikuisten harrasteliikunnan viikkotunneille Vello -ilmoittautumisjärjestelmän. Vellon ensisijaisena tarkoituksena on ollut turvata tuntien kävijämääriä. Eli että tunnilla olisi jokaisella tilaa liikkua, eikä liikuntasali tulisi liian täyteen tai joku joutuisi kääntymään ovelta pois.

Kolmen viikon koejakson aikana olemme löytäneet ne viikkotunnit, joilla esim. salin pienen koon vuoksi on tärkeää olla ilmoittautumiskäytäntö. Osalla tunneista kävijämäärä on taas puolestaan pienempi tai salin suuri koko mahdollistaa suuren osallistujamäärän. Tästä syystä Sykkeen hallitus on viimeisimmässä kokouksessaan päättänyt jättää ilmoittautumiskäytännöt vain osalle tunneista. Nämä tunnit ovat pääsääntöisesti tanssillisia tunteja ja lisäksi muutama muu tunti. Kyseiset tunnit on merkitty päivitettyyn lukujärjestykseen V-merkillä. Näille tunneille tulee siis jatkossakin ilmoittautua Vellon kautta. Muille tunneille ei tarvitse enää ilmoittautua.

Paikka V-merkitylle tunnille varataan aina yksi tunti kerrallaan osoitteen www.vello.fi/muuramensyke . Varauksen tekeminen tunnille ja sen peruminen onnistuu vielä 15 min ennen tunnin alkua. Varauksen tekeminen onnistuu myös toimiston kautta soittamalla / txt / wap-viestillä viimeistään ko. päivänä klo 16 mennessä. Huomaattehan, että toimisto on tavoitettavissa pääsääntöisesti ma-to klo 10-16:30 välillä, sillä tämän jälkeen työntekijät ovat usein kiinni ohjauksissa tai muissa töissä.

Varaamalla paikkasi ennakkoon varmistat paikkasi tunnille. Ovelta otetaan toki mukaan, mikäli saliin mahtuu, mutta etusijalla ovat varauksen
tehneet.

V-merkityt tunnit:

MAANANTAI: Kunnon Treeni Korpilahdella ja Lavis Rajalassa

TIISTAI: Bailatino Rajalassa

KESKIVIIKKO: aamupäivän FasciMethod Työväentalolla

TORSTAI: Zumba Rajalassa

LAUANTAI: Pumppi Kulttuurikeskuksella

SUNNUNTAI: Zumba Korpilahdella

V-merkityjen tuntien loppuun on myös Googlen kalenterissa (nettisivujen etusivulla) merkitty V-kirjain. Etusivun kalenterissa on kaikista ajantasaisin tieto ko. päivän ja viikon tunneista.


Muita muutoksia lukujärjestyksessä

Zumba Gold tunti keskiviikolta, sekä perjantain Sykepyöräily ovat jääneet pois lukujärjestyksestä vähäisen kävijämäärän vuoksi.

Jäsenistön toivoma CORE -tunti on palautettu tänä syksynä lukujärjestykseen.

SykeCore on lihaskuntotunti keskivartalon lihaksille; vatsa, selkä ja kyljet. Kevyen lämmittelyn jälkeen tunnilla keskitytään keskivartaloa aktivoiviin ja vahvistaviin lihaskuntoliikkeisiin ja jatketaan tunnin lopulla vielä venyttelyihin. Tunti sopii monenkuntoisille, sekä aloittelijalle että jo pidempään treenanneelle. Tunti sopii erittäin hyvin myös miehille. Oma jumppamatto mukaan.

Huomaattehan, että keskiviikon SykeCore tunti alkaa siis jo klo 18:30 ja päättyy 19:30.


Alla vielä myös päivitetty ohjeistus seuramme aikuisliikuntaan osallistuville.

Tänä syksynä on tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa näitä yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimme jokainen luoda itsellemme
ja muille seuramme jäsenille turvallisen tavan harrastaa, liikkua ja nauttia liikunnan riemusta!

Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen:

 • Varaathan paikkasi ennakkoon V-merkityille tunneille.
 • Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä.Huomioi lievätkin oireet.
 • Pidä huolta hyvästä hygieniasta. Pese tai desinfio kädet ennen ja jälkeen tunnin. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan.
 • Varaa riittävästi aikaa tunneille saapumiseen.
 • Pukuhuoneissa ja käytävillä joudutaan mahdollisesti rajoittamaan yhtäaikaista oleskelua ja tämä voi aiheuttaa jonottamista. Suosittelemme saapumaan tunneille valmiiksi treenivaatteissa vain hieman ennen tunnin alkua. Pyrimme välttämään yhteisissä tiloissa oleskelua.
 • Ohjaajia on ohjeistettu suunnittelemaan tunnin toimintaosio hieman normaalia lyhyemmäkisi, jotta tunnin alussa ja lopussa on riittävästi aikaa siirtymiin.
 • Muista turvavälit, myös pukuhuoneissa ja käytävillä. Pyri pitämään vähintään 1,5 metrin etäisyys muihin paikalla olijoihin.
 • Vältämme turhia lähikontakteja seuramme tiloissa, eli vältäthän mm. kättelyä ja halailua ystäviä nähdessäsi.
 • Muistathan täyttää juomapullosi jo kotona. Juomapullo on vain omaan käyttöön, ethän lainaa juomapulloasi toisille.
 • Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen tunnin alussa. Tuntien alussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle. Ensisijaisesti suosittelemme edelleen omien jumppa-alustojen ja välineiden käyttöä (esim. kahvakuula).
 • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.
 • Jokainen perhe tai jäsen tekee itse päätöksen osallistumisestaan toimintaan. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohditaan toimintaan osallistumista.

Huom! Rajalan salissa liikkujat. Tunnille mennään aulan oven kautta, jossa myös jumppakortit/maksut (ja ilmoittautuminen) tarkistetaan. Tunnilta poistutaan pukuhuoneiden kautta, vaikka olisitkin jättänyt vaatteesi aulaan. Näin tuntien vaihdot sujuvat jouhevammin. Kiitos! =)

Jokainen jäsen osallistuu seuran toimintaan omalla vastuullaan. Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja muilla jäsenillemme turvallisen tavan nauttia taas harrastusten ja liikunnan riemusta Hyvällä Sykkeellä! =)

Mikäli kuitenkin seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden
henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu paikallisilla tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen
mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön (Sykkeen jäsenrekisteri, eli kaikki seuran jäsenmaksun vuonna 2020 maksaneet). Olisi toivottavaa, että tartunnan saanut jäsen tai jäsenen huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi.


Huom! Olethan jo ladannus KORONAVILKUN puhelimeesi!

Hyvällä Sykkeellä teidän kanssanne: Muuramen Syke

Ohjeistus syksyn ryhmäliikuntaan osallistuvalle

Olemme laatineet ohjeistuksen syksyn ryhmäliikuntaan osallistuville.

Huom! Jotta pystymme takaamaan jokaiselle turvallisen osallistumisen ryhmäliikuntatunneillemme, otamme ainakin alkusyksyksi varausjärjestelmän käyttöön myös viikkolukkarin tunneille (ei koske erillismaksun ryhmiä ja ulkotunteja).
Ohjeet varauksien tekemiseen löytyy lukkarin alta, TÄÄLTÄ!

Lue ohjeistus ryhmäliikuntaan osallistuvalle täältä!

6.8. ja 20.8.2020 Syyskauden käynnistyminen

Kausi käynnistyy normaalisti viikoilla 36-37 ja mikäli Suomen hallitus asettaa kauden aikana rajoitteita, jotka vaikuttavat toimintaan, tulee seuran hallitus reagoimaan tilanteeseen nopealla varoitusajalla seuraten sen hetkisiä yleisiä suosituksia ja ohjeistuksia.
Mikäli kautta ei pystytä jatkamaan normaaliin tapaan, tullaan toimintaa toteuttamaan vaihtoehtoisin menetelmin, kuitenkin niin että mahdollisimman monella säilyisi mahdollisuus liikunnan harrastamiseen.
Seuran hallitus on tietoinen vallitsevasta tilanteesta ja seuraa sitä aktiivisesti yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Huom! Jotta pystymme takaamaan jokaiselle turvallisen osallistumisen ryhmäliikuntatunneillemme, harkitsemme varausjärjestelmän käyttöönottoa (ei koske erillismaksun ryhmiä). Lasten- ja nuorten harrasteryhmissä osallistujamäärien maksimia on pienennetty.


Julkaisemme vielä tarkemmat ohjeet syksyn tunteja koskien ennen kauden alkamista!

19.5.2020 Toimintaohjeita kesän ryhmäliikuntaan

19.5.2020 klo 14:00

Hygienia- ja väljyysohjeistus kesän ryhmäliikunnassa 1.6. alkaen


Kesäjumpat ulkona alkavat 1.6. Ohjeistuksia noudattamalla pystymme toteuttamaan tunnit mahdollisimman turvallisesti jumppaajiemme ja ohjaajiemme terveyttä suojellen ja viruksen leviämistä ehkäisten. Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja teemme tarvittaessa muutoksia käytäntöihin.
 • Harjoituksiin ei saa osallistua, jos on lieviäkin hengitystieinfektion oireita. Kesän
 • Kädet tulee pestä kotona ennen jumppaan saapumista sekä jumpan jälkeen. Ulkotunneillamme ei ole käsienpesumahdollisuutta, joten suosittelemme oman käsidesipullon kantamista mukana. Leikarin kopista löytyy myös käsien desinfiointiainetta.
 • Otathan tunnille mukaasi oman jumppa-alustan, sillä lainamatot eivät ole tällä hetkellä käytettävissä. FasciaMethod-tunnilla sinulla tulisi olla oma henkilökohtainen pallo (esim. tennispallo, lacrosse-pallo tai muu hierontapallo) - ei lainausmahdollisuutta.
 • Myös kahvakuulatunneille suosittelemme ottamaan omat kuulat. Lainakuulien käyttö on mahdollista vain poikkeustapauksissa. Jos joudut käyttämään lainakuulia, tulee sinun desinfioida välineet ennen ja jälkeen tunnin (Leikarin kentän kopista sekä Korpilahdelta löytyy tähän välineet).
 • Odotathan vuoroasi Leikarin kopille mentäessä (yksi henkilö kerrallaan koppiin).
 • Vältämme tunneilla käteisrahan käyttöä. Jos kuitenkin joudut maksamaan tunnin ohjaajalle käteisellä, suosithan tasarahaa!
 • Niistämistä, yskimistä ja aivastamista on vältettävä. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, teethän sen hihaasi ja niistäthän kertakäyttönenäliinaan, jonka heität käytön jälkeen heti roskiin. Desinfioi kätesi niistämisen jälkeen.
 • Riittävä väljyys jumpissa on säilytettävä. Hakeuduthan vähintään 1,5 - 2 metrin päähän kanssajumppaajista.
 • Jos kuulut riskiryhmään, emme suosittele tunneille osallistumista.

Sähköiset jumppakortit

Muuramen Syke ottaa kesän ajaksi koekäyttöön sähköisen jumppakortin (kausikortti, kertakortit), joka kulkee kätevästi mukana puhelimessasi. Otamme mielellämme kesän aikana palautetta ja käyttäjäkokemuksia uudesta sähköisestä jumppakortista. Kesän kausikortit ja 10 kerran kortit ovat jo ostettavissa Sykkeen ilmoittautumisohjelman kautta.

Tilaa korttisi normaalisti Sykkeen ilmoittautumisohjelman kautta ja laita tilauksen jälkeen sähköpostia toimisto@muuramensyke.fi tai soita 050-495 4725 / 044-238 6367, niin aktivoimme sinulle sähköisen jumppakortin. Huomaathan, että teemme jumppakortteja arkipäivisin.

Tässä ohjeet jumppakortin käyttämisestä puhelimessa. HUOM! Et pääse sovellukseen ennen kuin toimistolta on luotu sinulle kortti.

1) Lataa puhelimeesi sovelluskaupasta Aibonus - sovellus

2) Syötä ylimmäiseen ruutuun käyttäjätunnukseksi sähköpostiosoitteesi (sama kuin Sykkeen ilmoittautumisohjelmassa) ja paina alareunassa olevaa "Lähetä kirjautumiskoodi" -painiketta

3) Saat sähköpostiisi kirjautumiskoodin, joka sinun tulee syöttää tyhjään ruutuun.

Nyt pääset sisään sovellukseen ja näet voimassa olevan jumppakorttisi, joka kulkee näppärästi mukanasi.

Jos vain mahdollista, suosittelemme etenkin näin koronaepidemian aikana sähköistä korttia. Jos kuitenkin haluat perinteisen jumppakortin/tarran, otathan yhteyttä Sykkeen toimistoon. Kortteja/tarroja ei luovuteta tunneilla ilman, että asiasta on sovittu erikseen toimiston kanssa.

Nykyiset pahviset kertakortit on myös mahdollista päivittää sähköiseen kertakorttiin siten, että voit säilyttää jäljellä olevat käyntikerrat kortissasi. Otathan tässäkin tapauksessa yhteyttä Sykkeen toimistoon.


Pahvisen kertakortin voimassaolon pidentäminen

Mikäli tunnet, ettet ehdi käyttää kertakorttiasi merkittyyn päivämäärään mennessä (koskee kaikkia niitä kertakortteja, jotka vanhenevat 31.5.2021 mennessä), otathan yhteyttä Sykkeen toimistoon. Koronatilanteesta johtuen kortin voimassaoloa on mahdollista pidentää kahdella kuukaudella, mutta asia tulee hoitaa toimiston työntekijöiden kanssa.

Toukokuussa Sykkeen toimisto palvelee teitä etänä ma-to klo 10-16.30. Toimisto muuttaa 1.6. alkaen uusiin toimivampiin tiloihin osoitteeseen Virastotie 2 (R-kioskin vieressä). Toimiston kesäkuun alun aukioloajat päivitämme Sykkeen etusivun kalenteriin pian.


Kesän kertamaksut

Kesän tunneilla on mahdollista käydä myös 6 euron kertamaksulla, mutta suosithan kausi- ja kertakortteja, kiitos! Vältämme hygieniasyistä tunneillamme käteisrahaa ja käteismaksuja otammekin vastaan vain tasarahana. Voit myös halutessasi ostaa toimistolta kortilla maksaen 1-5 kertalippua (6 e / kpl), jotka ovat voimassa kesä tunneilla 30.8. saakka. Kesän 10 kerran kortti (45 e + jäsenmaksu 15 e vuodelle 2020) on kuitenkin erittäin edullinen vaihtoehto. Saamme todennäköisesti myöhemmin kesällä käyttöömme MobilePay:n, jonka kautta kertamaksut pystytään hoitamaan ilman käteisrahan käsittelyä. HUOM! Jumppakorttien osto vain toimiston kautta.
Hyvällä Sykkeellä - Muuramen Syke ry

7.5. 2020 Sykkeen kesäkauden ryhmäliikunnan käynnistyminen

7.5. klo 12:30

Muuramen Sykkeen hallitus päätti 6.5. kokouksessaan, että kesäkausi käynnistetään tietyin erityisjärjestelyin aikuisten ryhmäliikunnan osalta 1.6., jolloin kokoontumisrajoitus nousee 10 henkilöstä 50 henkilöön. Kesän tunnit pidetään ulkona. Tuotamme videojumppia kausikorttilaisille toukokuun loppuun saakka. Tiedotamme teitä mahdollisimman pian lisää kesäkauden aikatauluista ja hinnoista ja annamme mm. Voimisteluliiton seuratoiminnan linjauksiin koronaepidemian aikana pohjautuvat toimintaohjeet tunneille. Seuraamme aktiivisesti viranomaisohjeistuksia ja muiden suositusten muutoksia tehden tarvittavia muutoksia toimintalinjoihimme.

Sykkeen toimisto on suljettu, mutta palvelemme teitä sähköpostitse toimisto@muuramensyke.fi, sekä puhelimitse 050-4954725 / 044-2386367.

Kotijumpaten ja livetunteja odotellen! =)


Hyvällä Sykkeellä - Muuramen Syke ry

8.4.2020 Lisätietoa koronavirustilanteen vaikutuksista Muuramen Sykkeen loppukauteen

8.4.2020 klo 14:15

Muuramen Sykkeen hallitus käsitteli 7.4. kokouksessaan kevätkauden jatkoa ja päätti päättää kevätkauden lasten ja nuorten harrasteryhmien osalta 26.4., jolloin kauden oli myös alun perin määrä päättyä (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta). Tuotamme siis ohjaajien avulla ryhmille korvaavaa etämateriaalia 26.4. saakka, jotta kaikki kevätkauden kerrat saadaan toteutumaan.


Kilpa- ja valmennusryhmien kausi jatkuu myös alkuperäisen suunnitelman mukaisesti toukokuun loppuun. Joukkueiden etäharjoituksia tullaan jatkamaan 15.5. saakka, jonka jälkeen tiedotamme tilanteesta jälleen uudelleen.


Aikuisten harrastekautta jatketaan videoitujen etäjumppien muodossa vähintään 15.5. saakka ja tilanteesta riippuen mahdollisesti vielä toukokuun loppuun saakka. Kevään kausikortin voimassaoloaikaa on jatkettu toukokuun loppuun. Myös kertakorttien voimassaoloaikaa tullaan pidentämään.

Kesäkauden aloittamisesta hallitus päättää erikseen myöhemmin.


Seuran sääntömääräinen kevätkokous

Sykkeen hallitus on aikaisemmin päättänyt siirtää seuran kevätkokousta koronavirustilanteen vuoksi. Kevätkokous oli alkujaan tarkoitus pitää 26.3. jonka jälkeen se siirrettiin pidettäväksi 21.4.2020. Olosuhteet eivät toistaiseksi ole vieläkään suotuisat kevätkokouksen järjestämiselle, joten hallitus päättää edelleen siirtää kokousta tuonnemmaksi. Näin toimimalla haluamme tarjota jäsenille tosiasiallisesti mahdollisuuden osallistua vuosikokoukseen. Viranomaissuositusten rajoittaessa yli 10 henkilön kokoontumisia, ei osallistuminen ole kaikille jäsenillemme yhdenvertainen. Haluamme myös, että mahdollisilla riskiryhmään kuuluvilla jäsenillemme on mahdollisuus osallistua kokoukseen. Vuosikokouksen siirtäminen ei vaikuta toimintaamme, eikä vuosikokouksessa käsiteltäviin asioihin. Suomen Olympiakomitean suositus on myös, että sääntömääräinen kokous voidaan siirtää säännöissä määrättyä aikaa myöhemmäksi, jos sen pitämisen arvioidaan aiheuttavan haittaa terveydelle.

Kevätkokouksen päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin, kuitenkin niin, että kokous kutsutaan koolle sääntöjä noudattaen, eli vähintään 8 päivää aikaisemmin.Seuraamme yleisiä määräyksiä ja ohjeistuksia ja tiedotamme teitä taas viimeistään 15.5. mennessä.


Sykkeen toimisto pysyy edelleen toistaiseksi suljettuna.

Palvelemme teitä sähköpostitse toimisto@muuramensyke.fi, sekä puhelimitse 050-4954725 / 044-2386367.


Voimia poikkeusoloihin ja mukavaa pääsiäisen aikaa!


Hyvällä Sykkeellä - Muuramen Syke ry

23.3.2020 - Muuramen Sykkeen linjaukset koronavirukseen liittyen

Seuratoiminta on koko muun yhteiskunnan kanssa yllättävässä tilanteessa. Poikkeusolojen ajaksi Suomen hallituksen ja Voimisteluliiton antamat ohjeistukset ja linjaukset ovat suoraan vaikuttaneet myös meidän seuramme ohjattujen tuntien ja tapahtumien peruuntumiseen.

Sykkeen hallitus on linjannut, että emme kokoa seuran nimissä ihmisiä yhteen. Suomen hallituksen ohjeistuksessa on selkeästi ilmaistu, että kaikenlainen ryhmässä tapahtuva ei-välttämätön toiminta on erittäin suotavaa laittaa tauolle. Tästä syystä Syke ei järjestä yli 10 hengen kokoontumisia. Koska esimerkiksi viikkontunteja on käytännössä haastavaa järjestää sitä pienemmällekään porukalle, olemme päätyneet perumaan kaiken toiminnan.

Pyrimme jatkamaan Sykkeen kevätkautta vaihtoehtoisin keinoin: live-treenejä, etävalmennusta, videotunteja, vinkkejä omaehtoiseen liikkumiseen, jne.

Sellaisilla keinoilla, jotka ovat tässä poikkeustilanteessa mahdollisia. Niin kuin monessa muussakin toiminnoissa, ollaan Sykkeelläkin nyt digiloikan edessä. Toivomme kaikki kovasti, että pääsemme vielä kevään aikana palaamaan normaaliin tilanteeseen, tai jollai tapaa jatkamaan tunteja toteuttaen ne esimerkiksi ulkona.

Lasten ja nuorten harrasteryhmät tulevat saamaan sähköposteihinsa kullekin harrasteryhmälle kohdennettua vaihtoehtoista, kotiharjoitteluun soveltuvaa materiaalia (mm. liikeideoita ja -videoita, erilaisia harjoitteita, leikkivinkkejä sisälle ja ulos, jne.). Harrasteliikunnalle kasataan myös seuran nettisivuille yhteinen harrasteliikunnan ideapankki, joka tulee olemaan vapaasti kaikkien hyödynnettävissä.

Kilpa- ja valmennusjoukkueet ovat jatkaneet toimintaansa etäharjoittelun ja omatoimisen kotiharjoittelun keinoin. Joukkueille pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään etävalmennusta ja omatoimista harjoittelua lähes saman verran, kuin normaalia viikkotreeniäkin järjestettäisi. Esim. jos joukkueella on viikossa 3h treeniä, pyritään etätreenillä ja omatoimisella treenillä aktivoimaan joukkueet harjoittelemaan n. 3h/viikossa.

Aikuisten harrasteliikunnan osalta tulemme myös tarjoamaan kaikille avointa materiaalia eri kanavissa (nettisivut, facebook, youtube, jne.). Kevään kausikortin sekä kertakorttien voimassaoloaikaa tullaan pidentämään mahdollisuuksien mukaan.

Kevään kausikorttilaisille tulee salasanan takana olevia videojumppatallenteita omien tuttujen ohjaajien ohjaamana. Lisäksi pyrimme toteuttamaan livetunteja tai lyhyempiä virtuaalijumppatuokioita esim. Zoomin, YouTuben tai facebookin kautta. Erillismaksun ryhmille (pilates, astangajooga, Ukkojumppa) tarjoamme myöskin salasanan takana olevaa materiaalia.


KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET KAUSIMAKSUIHIN

Kolmannen sektorin toimijana olemme voittoa tavoittelematon toimija. Vuosibudjettiin on tänä vuonna laskettu oma osansa seuran järjestämille tapahtumille, jotka ainakin nyt kevätkauden osalta peruuntuvat ja jättävät mojovan summan suunniteltuja euroja tuomatta seuran kassaan. Kausimaksuilla seuratoiminnassa katetaan toiminnasta syntyviä kuluja. Vaikka seuramme ei voi tässä poikkeustilanteessa tarjota normaalia toimintaa, on meillä edelleen juoksevia kuluja kuten mm. vuokria, palkka- ja järjestelmäkuluja.

Toivommekin, että yhteisöllinen seurahenki auttaa meitä sekä kannattelemaan Sykettä seurana, että jäsenistöämme tämän poikkeuksellisen ajanjakson yli. Muuramen Syke on yhteisö, jonka jäsenet yhdessä tukevat ja omalla toiminnallaan auttavat tässä vaikeassa tilanteessa, jotta seuramme toiminta voi jatkua Hyvällä Sykkeellä normaalisti tämän poikkeustilan jälkeenkin!


Maksuihin liittyen seuran hallitus on linjannut seuraavaa:

Yhdistyslain ja Sykkeen talousohjesäännön mukaisesti seuran sääntöjen mukaisia jäsenmaksuja ei palauteta. Harrasteryhmien jo perittyjä kausimaksuja ei lähtökohtaisesti palauteta, koskee sekä lasten että aikuisten toimintaa (force majeure -tilanne, eli ylivoimainen meistä riippumaton este joka estää meitä palauttamasta kausimaksuja kokonaan, vaikka harjoitustapahtuma olisi peruttu).Seuran harrasteryhmille pyritään tuottamaan tilanteen mahdollistamissa rajoissa kotiharjoitteluun materiaalia ja ideoita omatoimiseen liikkumiseen (videoin ja kirjallisin ohjein).KiVa-joukkueilta laskutetaan/on laskutettu puolikas kausi ja loppukauden maksut arvioidaan myöhemmin riippuen siitä, miten kautta päästään jatkamaan/kuinka paljon etätreeniä tulee. Lähes kaikki KiVa-joukkueet ovat pystyneet jatkamaan toimintaansa etätreenien kautta ja lisäämällä omatoimista ohjeistettua harjoittelua.


Sykkeen toimisto pysyy toistaiseksi suljettuna. Palvelemme teitä sähköpostitse toimisto@muuramensyke.fi, sekä puhelimitse 050-4954725 / 044-2386367.


Kiitämme yhteistyöstä ja ymmärryksestä. Pidetään huolta itsestämme ja kanssaihmisistämme!

Hyvällä Sykkeellä - Muuramen Syke ry


Lue myös Sykkeen hallituksen blogikirjoitus tilanteen vaikutuksista seuran toimintaan TÄÄLTÄ!

17.3.2020 klo 15:30 - Lisätietoa koronaviruksen vaikutuksista seuran toimintaan (tiedote jäsenistölle)

Seuran hallitus on 16.3. päättänyt Suomen hallituksen suositusten mukaisesti pitää kaiken ryhmätoimintansa tauolla ainakin 13.4. saakka. Kevään tapahtumat kevätnäytös Sykähdys la 25.4. sekä SykeSTARA-tapahtuma 26.4. on peruttu. Sykkeen toimisto on suljettuna, mutta seuran työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Näillä toimenpiteillä haluamme omalta osaltamme hidastaa epidemian leviämistä.

Tauon ajaksi meillä on suunnitteilla virtuaalijumppaa ja videotallenteita omatoimista liikuntaa tukemaan.

Kilpa- ja valmennusjoukkueita ohjeistetaan kotitreeneihin ja myös treenit etäyhteydellä ovat mahdollisia.

Näistä uusista toimintamuodoista tiedotamme teitä lähiaikoina.


Seuraamme tilanteen kehittymistä sekä viranomaissuosituksia ja -määräyksiä ja tiedotamme kauden jatkosta 9.4. mennessä.


Kiitos yhteistyötä ja ymmärryksestä. Pidetään huolta itsestämme ja kanssaihmisistämme.


Hyvällä Sykkeellä - Muuramen Syke ry

13.3.2020 klo 13:45 - Muuramen Syke tiedottaa koronaviruksen vaikutuksesta seuran toimintaan

Seuran hallitus on päättänyt laittaa lasten ja aikuisten harraste- ja kilpatoiminnan tauolle tästä hetkestä sunnuntaihin 29.3. saakka koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Myös Sykkeen toimisto on suljettuna toistaiseksi, mutta seuran työntekijät tavoittaa sähköisesti.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 16.3. pohtimaan mm. loppukauden jatkoa sekä kevään tapahtumien peruuntumista. Voimisteluliitto on toistaiseksi perunut kaikki tapahtumat 14.4. saakka.

Toivomme kaikilta malttia ja ymmärrystä poikkeuksellisessa tilanteessa! Seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja tiedotamme teitä.


Kannustamme jäseniämme tauon aikana ulkoliikuntaan lähikontakteja välttäen.

Hyvällä Sykkeellä – Muuramen Syke ry

13.3.2020 klo 10:20

Seurassa odotellaan nyt THL:n, AVI:n ja Voimisteluliiton tiedotusta.
Linjaus on kuitenkin tällä hetkellä se, että riskiryhmään kuuluvan ei pidä osallistua. Kipeänä ei pidä tulla tunnille, ei ohjaajan eikä harrastajan.

Saadessamme lisää tietoa/ohjeistuksia, pidämme teidät ajan tasalla.

12.03.2020 klo 16:05 - Ohjatut tunnit pyörivät normaalisti

Koronavirus puhututtaa ahkerasti mediassa ja ihmisten arjessa. Sykkeellä seurataan tiiviisti paikallisia ja valtakunnallisia ohjeistuksia ja tarvittaessa reagoidaan niiden mukaisesti. Seuramme jäsenten, työntekijöiden sekä perheenjäsenten terveys ja turvallisuus ovat meille tärkeitä.

Tänään to 12.3. tilanne kehittyy vauhdilla ja seuraamme kehitystä aktiivisesti sekä THL:n että myös Suomen hallituksen tuoreiden ohjeiden täsmentyessä.

Suomen Voimisteluliiton on tiedottanut jäsenseurojaan koronaviruksen hillitsemiseksi tehtävistä toimenpiteistä:

Tällä hetkellä harjoitustoiminnan osalta kukin seura tekee omat päätöksensä. Voimisteluliiton suositus on noudattaa viranomaissuosituksia.

Lue lisää Voimisteluliiton tiedotteesta täältä.

Ajantasaisen tiedon ja viimeisimmät ohjeet löydät THL:n verkkosivuilta. Erityisen tärkeää kaikille tunneillemme osallistujille on muistaa hyvä käsi- ja yskimishygienia. Samalla vältymme myös tavanomaisempien tartuntatautien leviämiseltä seurassamme.

Muuramen Sykkeen hallitus on käsitellyt asiaa ja toistaiseksi ohjatut tunnit pyörivät normaalisti!

Muutoksista tiedotetaan seuran nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

OHJEISTUKSEMME:

 • Kehoitamme tässä vaiheessa kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia välttämään seuran tunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista
 • Pyydämme myös kaikkia liikkujia välttämään osallistumasta seuramme tunneille ja tilaisuuksiin, jos sinulla on lievänkin hengitystieinfektion oireita (nuha, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kuume jne.) tai olet juuri palannut THL:n epidemia-alueeksi julistamilta alueilta. Tällä hetkellä epidemia-alueeksi määritellään Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea, Italia, Tirolin alueen hiihtokeskukset Itävallassa, sekä Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltio. Tuoreimman tiedon löydät THL:n sivuilta.
 • Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on myös oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

Seuraamme siis tilanteen kehittymistä ja THL:n sekä Voimisteluliiton ohjeistusta, ja tulemme tarvittaessa päivittämään myös ohjeistusta seuramme osalta tämän perusteella.

Seuraathan tilannetta nettisivuiltamme!

Tiedotet lähetetty seuran jäsenille!

12.3.2020 klo 14:05

Muuramen Syke on laatinut koronavirusta koskevan tiedotteen ja se on lähetetty seuran jäsenille sähköposteihin.

Tiedotteen voit lukea myös täältä.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia lyhyesti

 • Pese kädet aina ulkoa sisälle tultaessa, ennen ja jälkeen treenin, WC-käynnin yhteydessä tai kun olet yskinyt tai niistänyt. Julkisissa tiloissa käytä käsipaperia tai omaa pyyhettä
 • Pese kädet runsaalla vedellä ja saippualla huolellisesti joka puoleltaJos vesipesu ei ole mahdollinen, käytä käsidesiä. Vinkki: Tunneille on hyvä ottaa oma käsidesi mukaan!
 • Vältä koskettelemasta silmiä, suuta tai nenää, ellet ole juuri pessyt käsiäsi
 • Yski ja aivasta hihaasi, käytä kertakäyttönenäliinoja ja laita käytetty nenäliina roskiin heti