Aikuisten ryhmäliikuntatuntien kuvaukset

Aikuisten syyskausi 2018

Bailatino®


Bailatino® on tanssiurheiluliiton rekisteröimä ja lisensoima tuotemerkki. Tunti on täynnä naisellista liikekieltä, showmeininkiä ja hikoilua. Tunti on tasoltaan haastava tai melko haastava.

Tunnilla tehdään pidempiä koreografioita ja syvennytään myös tansseille tyypilliseen vartalonkäyttöön. Tanssilajeina mm. cha cha, jive, samba, rumba, tango, salsa, paso doble, bacchata, son, merengue ja reggaeton.

Syyskaudella 2018 tunti pidetään tiistaisin klo 18 - 19 Rajalan salissa / Sari Oksanen. Iso sali takaa sen, että kaikki kiinnostuneet mahtuvat mukaan! Ei ennakkoilmoittautumista!Barre®

Uusi tunti alkaa tiistai-iltaisin Rajalassa klo 19 - 19:45.

Barre® vahvistaa kehoa ja parantaa ryhtiä - tule testaamaan tämä tehokas uutuustunti! Ohjaaja Hilja Lehtivuori. Tunnille pääsee normaalilla kertamaksulla, 10 / 15 kr kortilla sekä Sykkeen kausikortilla.

Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

FlowGymnastics®

Aikuisten voimisteluliikunnan muoto, joka perustuu tanssilliseen voimisteluun. Keskivartalosta lähtevä, virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Jalkoihin tulee voimaa ja jänteyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. Monipuolinen musiikki tukee tunnin erilaisia tunnelmia: välillä vauhtia ja voimaa, välillä herkkyyttä ja lyyrisyyttä. FlowGymnastics-tunneilta saat esteettisiä elämyksiä ja liikunnan iloa.
Tunti sopii monen tasoisille harrastajille, jotka nauttivat musiikin ja liikkeen yhdistämisestä.
Oma jumppamatto mukaan!

Sunnuntaisin klo 18 - 19 Rajalan salissa / Jenni Hyötynen. Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

Hathajooga

Tunti sopii kaiken tasoisille harrastajille. Irrottaudu arjen kiireistä rauhallisen joogan tunnelmiin. Oma joogamatto tai muu jumppamatto mukaan. Kinkomaan salissa ma klo 19:30 - 20:45, ohjaaja Hilja Lehtivuori. Kurssimaksu syyskausi 95 e.

Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumisohjelman kautta!


Kahvakuula

Toiminnallinen lihaskuntotunti ulkona. Ma ja to-iltaisin klo 18:30 - 19:30 Leikarin kentällä ja kentän ollessa jäädytettynä Mäkelänmäen koulun alapihalla.

Sopii naisille ja miehille! Lainakuulia löytyy. Säävaraus: kaatosateella / myrskyllä tuntia ei pidetä, pakkasraja -16 astetta. Jos epävarma keli katso netin etusivulta pidetäänkö tuntia, saa myös soittaa.

Kuulan painoa säätelemällä samalla tunnilla saa itselleen hyvän harjoituksen niin huippukuntoinen kuin liikuntaharrastuksen vasta aloittanut. Alussa kannattaa ottaa maltillisesti kevyempi kuula, pian huomaa että homma sujuu painavammallakin.

Kysynnän mukaan uusille järjestetään myös alkeistunteja, jolla käydään läpi liikkeiden perustekniikkaa. Lainakuulia saatavilla, kuulaa ei tarvitse varata etukäteen, mutta jos tarvitset lainakuulaa saavuthan paikalle ajoissa. Vaihtuvat ohjaajat takaavat sen, että tunti pysyy mielenkiintoisena kaudesta toiseen =)

Kehonhuolto

Kuva Voimisteluliitto / Ari Rask

Rajalassa keskiviikkoisin klo 19:30 - 20:30. Sopii kaikille - naisille ja miehille. Huoltaa ja lisää hyvinvointia. Ohjaaja fysioterapeutti Tytti Sandström.

Tälle tunnille pääsee normaalisti kausikortilla tai 10 kr kortilla tai kertamaksulla!

Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

Lavis®

LAVIS®-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Sopii naisille ja miehille! Lavista tanssitaan yksin, joten ei vaaraa, että tallot tanssikumppanisi varpaille! Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Kuten lavatansseissa Laviksessa tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi, silti lähdet tunnilta hikisenä! Maanantaisin Rajalassa klo 18 - 19 / Sari Oksanen Lisätietoja www.lavis.fi

Isoon saliin mahtuvat kaikki lajista kiinnostuneet eli tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!


Pilates

Pilates on monipuolinen, tehokas ja mielenkiintoinen tapa lähestyä liikettä. Pilates-harjoittelu vaatii keskittymistä omaan kehoon sekä kehon tuntemuksiin. Tunnilla saat keskittyä vain, ja ainoastaan omaan itseesi, ja kirjaimellisesti "tuijottaa omaan napaan".

Keskeisiä pääperiaatteita ovat myös hengitys, tarkkuus, keskivartalon vahvistaminen sekä rangan/nivelten liikkuvuuden lisääminen. Säännöllinen harjoittelu parantaa myös ryhtiä lähtötasosta tai iästä riippumatta.

Sykkeen pilates-ohjaajan Kirsti Piiraisen ohjaustyylin on vuoro-vaikutteinen, oppia tapahtuu myös joka tunnilla asiakkaiden tuntemuksista/palautteista. Pilates ei ole suorittamista, vaan oman kehon kuuntelua ja sen kunnioittamista. Lempeän liikunnan arvostusta tehokkuutta unohtamatta.

Leikarin salissa maanantaisin klo 19-20. Kurssimaksu syyskausi 95 e.

Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumisohjelman kautta!


Pumppi

Pumppi-tunti on tehokas lihaskuntotunti, jossa ei ole askelsarjoja. Tunnilla tähdätään lihaskunnon kasvattamiseen käymällä läpi kaikki kehon suurimmat lihasryhmät tangolla, levypainoilla, käsipainoilla ja step-laudalla. Tunti sopii naisille ja miehille. Tunnin lopussa lyhyet palauttavat venyttelyt.

Keskiviikkoisin klo 18 - 19 squash-salissa ja lauantaisin klo 9 - 10 Kulttuurikeskuksen a-lohkossa tai salin ollessa varattuna squash-salissa. Ohjaajina vuorottelevat Emmi Lahti, Hilkka Lilja ja Ulla Klemettinen.

Ke-tunnille ilmoittautuminen ilmoittautumisohjelman kautta, lauantain tunnille mahtuu mukaan ilmoittautumatta!55+ jumppa

55+ jumpassa ylläpidetään ja kehitetään monipuolisesti muun muassa lihaskuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota ja mikä parasta sosiaalisia suhteita - tämä kaikki tähtää siihen, että tuetaan arkijaksamista. Välineinä käytetään mm. jumppakeppiä ja vastuskuminauhoja. Tunnilla jokainen tekee omien tuntemusten mukaan ja ohjaaja antaa vaihtoehtoja.

Ohjaaja Kirsti Piirainen. Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Torstaisin Nuorisoseurantalolla klo 15 - 16

Osallistumismaksu 54 e/ryhmä. Tunnille voi osallistua myös 10 kr kortilla (50 e, voimassa niin kauan kunnes käytetty) tai kertamaksulla 5 e.

Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

Sykejumppa

Kuva Voimisteluliitto / Ari Rask

Hyvän tekemisen perusjumppa, jossa yhdistyy sekä aerobinen että lihaskunto-osuus. Sopii kaikille, ohjaaja antaa tarvittaessa niin kevyemmän kuin raskaamman vaihtoehdon! Oma jumppamatto mukaan.

Maanantaisin klo 18:30 - 19:30 Kinkomaan koulun salissa / Emmi Lahti.

Sykepyöräily ja Sykepyöräily & pumppi

Sykepyöräily perjantaisin klo 17:30 - 18:30 Kulttuurikeskuksen squash-salissa. Ohjaaja Johanna Pitkälä.

Tehokas sisäpyöräilytunti, jossa saa hien irti. Sopii kaikille, tehoja säätämällä määrittelet tunnin tehon.

Sykepyöräily + pumppi

Yhdistelmätunti, jossa n. 45 min pyöräilyosuus ja tämän jälkeen pumppiosuus, jossa pääpaino ylävartalon lihaksissa. Ohjaaja Hilkka Lilja/Ulla Klemettinen. Tälle tunnille ilmoittaudutaan rajallisen tilan vuoksi koko kaudeksi, jos olet varasijalla saat tiedon aina kun paikka vapautuu eli ilmoittautuneet sitoutuvat kertomaan kun eivät pääse mukaan.

Ukkojumppa

Toiveiden mukaan räätälöity monipuolinen tunti, jossa kehitetään tasapuolisesti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia. Tervetuloa mukaan! Ohjaaja Johanna Pitkälä.

Maanantaisin Rajalan salissa klo 15 - 16. Osallistumismaksu 54 e, sisältää jäsenyyden, tunnille voi osallistua myös 10 kr kortilla tai kertamaksulla 5 e.Zumba ®

Zumba® on energinen ja vauhdikas tanssitunti latinalaisten rytmien ja kuumimpien hittien tahdissa.

Tule mukaan! Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, sillä isoon saliin mahtuvat kaikki tunnista kiinnostuneet. Hauskaa, helppoa ja tehokasta. Torstaisin Rajalan liikuntasalissa klo 17:30 - 18:30 / Tero Makkonen

Zumba®MIX tunti lauantaisin Kinkomaan koululla klo 12 - 13 / Mari Korhonen. Tunnilla käytetään käsipainoja, voit ottaa omat painot mukaan tai lainata seuran painoja.