Aikuisten ryhmäliikuntatuntien kuvaukset

Bailatino®

Bailatino® on tanssiurheiluliiton rekisteröimä ja lisensoima tuotemerkki. Tunti on täynnä naisellista liikekieltä, showmeininkiä ja hikoilua. Tunti on tasoltaan haastava tai melko haastava.

Tunnilla tehdään pidempiä koreografioita ja syvennytään myös tansseille tyypilliseen vartalonkäyttöön. Tanssilajeina mm. cha cha, jive, samba, rumba, tango, salsa, paso doble, bacchata, son, merengue ja reggaeton.

FasciaMethod

FasciaMethod on toiminnallinen kehonhuoltotunti, jossa tehdään dynaamisia liikkuvuusharjoituksia, täsmävenytyksiä kireille lihaksille, liikehallintaharjoitteita sekä triggerpistekäsittelyä palloilla. Sopii kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti!

FlowGymnastics®

Aikuisten voimisteluliikunnan muoto, joka perustuu tanssilliseen voimisteluun. Keskivartalosta lähtevä, virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Jalkoihin tulee voimaa ja jänteyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. Monipuolinen musiikki tukee tunnin erilaisia tunnelmia: välillä vauhtia ja voimaa, välillä herkkyyttä ja lyyrisyyttä. FlowGymnastics-tunneilta saat esteettisiä elämyksiä ja liikunnan iloa.
Tunti sopii monen tasoisille harrastajille, jotka nauttivat musiikin ja liikkeen yhdistämisestä.
Oma jumppamatto mukaan!

Hip hop

Hip hop on rento tanssitunti, joka tuo hien pintaan ja hymyn huulille.

Kahvakuula

Toiminnallinen lihaskuntotunti ulkona.

Kuulan painoa säätelemällä samalla tunnilla saa itselleen hyvän harjoituksen niin huippukuntoinen kuin liikuntaharrastuksen vasta aloittanutkin. Alussa kannattaa ottaa maltillisesti kevyempi kuula, mutta pian huomaa, että homma sujuu painavammallakin.

Sopii naisille ja miehille! Lainakuulia löytyy. Kuulaa ei tarvitse varata etukäteen, mutta saavuthan ajoissa paikalle, jos tarvitset lainakuulan. Säävaraus: kaatosateella / myrskyllä tuntia ei pidetä, pakkasraja -15 astetta. Jos epävarma keli, katso etusivulta, pidetäänkö tuntia.

KahvakuulaHIIT


KahvakuulaHIIT on 45 minuutin tehokas kahvakuulatunti, jossa HIIT-treenin (high intensity interval training) mukaisesti vuorottelevat korkeamman ja matalamman sykkeen ja tehon harjoitteet. Osa liikkeistä tehdään kehonpainolla ilman kuulaa. Kovatehoisten osioiden kesto kerrallaan n. 30-45 sekuntia. Tunti sisältää varsinaisen treenin lisäksi lämmittelyn ja lyhyen jäähdyttelyn.


Kehonhuolto

Kuva Voimisteluliitto / Ari Rask

Sopii kaikille - naisille ja miehille. Huoltoa ja hyvinvointia keholle ja mielelle.


Lavis®

LAVIS®-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Sopii naisille ja miehille! Lavista tanssitaan yksin, joten ei vaaraa, että tallot tanssikumppanisi varpaille! Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Kuten lavatansseissa Laviksessa tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi, silti lähdet tunnilta hikisenä!

Pilates

Pilates on monipuolinen, tehokas ja mielenkiintoinen tapa lähestyä liikettä. Pilates-harjoittelu vaatii keskittymistä omaan kehoon sekä kehon tuntemuksiin. Tunnilla saat keskittyä vain, ja ainoastaan omaan itseesi, ja kirjaimellisesti "tuijottaa omaan napaan".

Keskeisiä pääperiaatteita ovat myös hengitys, tarkkuus, keskivartalon vahvistaminen sekä rangan/nivelten liikkuvuuden lisääminen. Säännöllinen harjoittelu parantaa myös ryhtiä lähtötasosta tai iästä riippumatta.

Pilates ei ole suorittamista, vaan lempeää oman kehon kuuntelua ja sen kunnioittamista.

Huom! Keväällä 2019 kurssimuotoisena.


Pumppi

Pumppi-tunti on tehokas lihaskuntotunti, jossa ei ole askelsarjoja. Tunnilla tähdätään lihaskunnon kasvattamiseen käymällä läpi kaikki kehon suurimmat lihasryhmät tangolla, levypainoilla, käsipainoilla ja step-laudalla. Tunti sopii naisille ja miehille. Tunnin lopussa lyhyet palauttavat venyttelyt.

Ke-tunnille ilmoittautuminen ilmoittautumisohjelman kautta, lauantain tunnille mahtuu mukaan ilmoittautumatta!

Keskiviikon tunnille voit tiedustella vapaata paikkaa ke klo 16 mennessä 044-2386367.


Sykejumppa

Kuva Voimisteluliitto / Ari Rask

Hyvän tekemisen perusjumppa, jossa yhdistyy sekä aerobinen että lihaskunto-osuus. Sopii kaikille, sillä ohjaaja antaa tarvittaessa niin kevyemmän kuin raskaamman vaihtoehdon! Oma jumppamatto mukaan.

SykeVire

Aamupäivän uutuustunti! Monipuolinen hieman kevennetty perusjumppa, jossa vaihtuvin teemoin askellusta, lihaskuntoa ja kehonhuoltoa. Sopii hyvin eläkeläisille, mutta vaihtoehtoineen myös työikäisille

Sykepyöräily & lihaskunto

Yhdistelmätunti, jossa n. 45 min pyöräilyosuus ja tämän jälkeen pumppiosuus, jossa pääpaino ylävartalon lihaksissa.

Tälle tunnille ilmoittaudutaan rajallisen tilan vuoksi koko kaudeksi. Ilmoitathan saman saman päivän klo 12 mennessä 044-2386367, jos et pääse osallistumaan tunnille. Vapaita paikkoja voi kysyä klo 16 mennessä 044-2386367.

Ukkojumppa

Toiveiden mukaan räätälöity monipuolinen tunti, jossa kehitetään tasapuolisesti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia. Ukkoenergiaa!
Zumba ®

Zumba® on energinen ja vauhdikas tanssitunti latinalaisten rytmien ja kuumimpien hittien tahdissa.

Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, sillä isoon saliin mahtuvat kaikki tunnista kiinnostuneet. Hauskaa, helppoa ja tehokasta