Sykkeen voimistelutoiminta

Muuramen Sykkeellä on tarjolla niin harrastevoimistelua kuin tavoitteellisempaakin toimintaa.

Tarjonnastamme löytyy voimistelukoulun ryhmiä, telinevoimistelua ja joukkuevoimistelua sekä nuorille tanssillisen voimistelun ryhmät.


Voimistelijan polku Sykkeellä

Voimistelu suositellaan aloitettavan Voimistelukoulusta. Kouluikäiset voimistelulusta kiinnostuneet voivat mennä joko telinevoimisteluun tai joukkuevoimistelun harrasteryhmään.

Voimistelukoulusta voi taitojen ja motivaation karttuessa siirtyä joukkuevoimistelun harraste, esivalmennus tai KiVa-joukkueeseen.

Mikäli olette kiinnostuneita voimisteluharrastuksen aloittamisesta Sykkeellä, olkaa rohkeasti yhteydessä: niina.rantakeisu(at)muuramensyke.fi

VOIMISTELUKOULU: Harrasteryhmiä, joissa harjoitellaan monipuolisesti voimistelua (mm. välineitä ja telineitä käyttäen) saaden hyvät voimistelun perustaidot. Voimistelukoulusta luontainen jatkumo on joukkuevoimistelun tai telinevoimistelun ryhmiin. Harrastajan iästä riippuen myös tanssillisen voimistelun ryhmät. Voimistelukoulut esiintyvät 1-2 kertaa vuodessa seuran näytöksissä.


TELINEVOIMISTELU: Telinevoimistelu on laji, jossa perusvoimistelun taitojen lisäksi harjoitellaan erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja telineillä (esim. rekki, puomi, tramppa, nojapuut, permanto).

Sykkeen telinevoimistelun ryhmät ovat harrasteryhmiä, joissa aloitetaan alkeista ja edetään taitojen kartuttua haastavampiin liikkeisiin ja harjoitteisiin. Toistaiseksi telinevoimistelun ryhmämme ovat tytöille, mutta kysynnän mukaan pyrimme järjestämään myös ryhmän pojille. Telinevoimistelun ryhmät esiintyvät halutessaan 1-2 kertaa vuodessa seuran näytöksissä.

JOUKKUEVOIMISTELU: Joukkuevoimistelu on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi ja se on Suomessa eniten harrastettu voimistelulaji. Laji vaatii hyviä fyysisiä ominaisuuksia (liikkuvuutta, voimaa, nopeutta ja kestävyyttä) sekä motorisia ja koordinaatiota vaativia taitoja, kuten ketteryyttä, tasapainoa ja rytmitajua. Joukkuevoimistelussa korostuvat vartalon liikkeiden virtaavuus, ilmaisu ja esteettisyys.

2017-2018 Sykkeellä seuraavat joukkuevoimistelun joukkueet:

Topaasit: Harrastevoimistelun joukkue 2007-2009/(2010) syntyneille tytöille, joka harjoittelee pääsääntöisesti 1 x /vk (välillä mahdollisesti 2x/vk) joukkuevoimistelun perustaitoja.

Opaalit: esivalmennusjoukkue josta on mahdollista taitojen kartuttua siirtyä KiVa-joukkueeseen. Opaalit harjoittelevat 2x/vk, joista toinen yhdessä 8-10v. KiVa-joukkueen kanssa.

Rubiinit: Uusi kesällä 2017 perustettu 2007-2009 syntyneiden tyttöjen KiVa-joukkue, joka kilpaileen ensimmäistä kauttaan 8-10 vuotiaiden sarjassa syksyllä 2017.

Safiirit: 2004-2006 syntyneide tyttöjen KiVa-joukkue, joka kilpailee uudella nimellä ja kokoopanolla 10-12 vuotiaiden sarjassa syksyllä 2017.

Kvartsit: Uusi kesällä 2017 perustettu 2004-2005 syntyneiden tyttöjen KiVa-joukkue, joka kilpailee syksyllä 2017 ensimmäistä kertaa 12-14 vuotiaiden harrastesarjassa.


Kromit: Harrastevoimistelun ja tanssillisen voimistelun joukkue n. 2004-2006 syntyneille tytöille, joka harjoittelee 1-2x/vk jlajien perustaitoja.

TANSSILLINEN VOIMISTELU: Tanssillinen voimistelu, eli TanVo on laji, jossa voimistelun ja tanssin liikekieli yhdistyvät kauniiksi keskustalähtöiseksi liikkeeksi. Laji on viime vuosina nostanut suosiotaan nuorten keskuudessa.

Tanssillisessa voimistelussa tällä hetkellä yksi joukkue, Flow. Flow on Sykkeen tanssillisen voimistelun kilpaileva ryhmä n. 13-16 vuotiaille tytöille. Flown rinnalle pyrimme syksyllä 2017 tarjoamaan myös tanssillisen voimistelun harrasteryhmää, mikäli kysyntää löytyy.

Ylävalikosta löydätte vielä tarkempaa infoa lajikohtaisesti. (lajikohtaiset sivut päivityksen alla, eli tulossa pian!)

Lisätietoja voimistelutoiminnastamme "ota yhteyttä" lomakkeella tai niina.rantakeisu(at)muuramensyke.fi, 044-2386367.