Sykkeen voimistelutoiminta

Muuramen Sykkeellä on tarjolla niin harrastevoimistelua kuin tavoitteellisempaakin toimintaa.

Tarjonnastamme löytyy voimistelukoulun ryhmiä, telinevoimistelua ja joukkuevoimistelua sekä nuorille tanssillisen voimistelun ryhmät.

Kilpa- ja velmennusryhmiä Sykkeeltä löytyy kolmesta lajista; Cheertanssi, Joukkuevoimistelu ja Tanssillinen Voimistelu. KiVa-joukkueissa edellytetään sitoutumista ja toimintatapojen sekä sääntöjen noudattamista. Nämä löytyvät erikseen KiVa-lajien alta.

Voimistelijan polku Sykkeellä

Voimistelu suositellaan aloitettavan Voimistelukoulusta. Kouluikäiset voimistelulusta kiinnostuneet voivat mennä joko telinevoimisteluun, Tanssillisen voimistelun tai joukkuevoimistelun harrasteryhmiin.

Voimistelukoulusta voi taitojen ja motivaation karttuessa siirtyä joukkuevoimistelun harraste, esivalmennus tai KiVa-joukkueeseen.

Mikäli olette kiinnostuneita voimisteluharrastuksen aloittamisesta Sykkeellä, olkaa rohkeasti yhteydessä: niina.rantakeisu(at)muuramensyke.fi

VOIMISTELUKOULU: Harrasteryhmiä, joissa harjoitellaan monipuolisesti voimistelua (mm. välineitä ja telineitä käyttäen) saaden hyvät voimistelun perustaidot. Voimistelukoulusta luontainen jatkumo on joukkuevoimistelun tai telinevoimistelun ryhmiin. Harrastajan iästä riippuen myös tanssillisen voimistelun ryhmät. Voimistelukoulut esiintyvät 1-2 kertaa vuodessa seuran näytöksissä.


TELINEVOIMISTELU: Telinevoimistelu on laji, jossa perusvoimistelun taitojen lisäksi harjoitellaan erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja telineillä (esim. rekki, puomi, tramppa, nojapuut, permanto).

Sykkeen telinevoimistelun ryhmät ovat harrasteryhmiä, joissa aloitetaan alkeista ja edetään taitojen kartuttua haastavampiin liikkeisiin ja harjoitteisiin. Toistaiseksi telinevoimistelun ryhmämme ovat tytöille, mutta kysynnän mukaan pyrimme järjestämään myös ryhmän pojille. Telinevoimistelun ryhmät esiintyvät halutessaan 1-2 kertaa vuodessa seuran näytöksissä.

AKROBATIAVOIMISTELU: uutta syksyyn 2018 yli 12-vuotiaille suunnattu tunti. Sopii kaikille lajista kiinnostuneille, tytöille ja pojille! Akrobatiavoimistelussa yhdistyvät erilaiset ryhmä- ja yksilöliikkeet, kuten nostot ja kiinniotot. Ryhmässä harjoitellaan akrobatiavoimistelun perusteita ja edetään osallistujien taitojen kehittymisen mukaan. Sopii lajin perusteista kiinnostuneille, hyvästä tasapainosta ja koordinaatiokyvystä on hyötyä lajissa.

JOUKKUEVOIMISTELU: Joukkuevoimistelu on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi ja se on Suomessa eniten harrastettu voimistelulaji. Laji vaatii hyviä fyysisiä ominaisuuksia (liikkuvuutta, voimaa, nopeutta ja kestävyyttä) sekä motorisia ja koordinaatiota vaativia taitoja, kuten ketteryyttä, tasapainoa ja rytmitajua. Joukkuevoimistelussa korostuvat vartalon liikkeiden virtaavuus, ilmaisu ja esteettisyys.

Kristallit: Harrastevoimistelun joukkue 2010-2011 syntyneille tytöille - joukkueessa harjoitellaan 2 x / vk joukkuevoimistelun perustaitoja.

Topaasit: Harrastevoimistelun joukkue 2007-2009 syntyneille tytöille - joukkueessa harjoitellaan 2 x /vk joukkuevoimistelun perustaitoja.

Opaalit: esivalmennusjoukkue n. 8-10 vuotiaille tytöille, josta on mahdollista taitojen kartuttua siirtyä KiVa-joukkueeseen. Opaalit harjoittelevat 2x/vk ja osallistuvat STARA-tapahtumiin, sekä seuran näytöksiin.

Rubiinit: 2007-2009 syntyneiden tyttöjen KiVa-joukkue, joka kilpailee 10-12 vuotiaiden sarjassa. Joukkue harjoittelee tavoitteellisesti 3x / vk.

JOUKKUEVOIMISTELUN KILPA- JA VALMENNUSRYHMÄT

TANSSILLINEN VOIMISTELU: Tanssillinen voimistelu, eli TanVo on laji, jossa voimistelun ja tanssin liikekieli yhdistyvät kauniiksi keskustalähtöiseksi liikkeeksi. Laji on viime vuosina nostanut suosiotaan nuorten keskuudessa.

Tanssillisessa voimistelussa tällä hetkellä kaksi joukkuetta Kromit ja Sykettäret.


Kromit: Tanssillisen voimistelun harraste-KiVa joukkue 10-14 vuotiaille tytöille. Joukkue harjoittelee jo normaalia harrasteryhmää tavoitteellisemmin 2x/vk. Kauden aikana edetään joukkueen kehittymisen myötä aina lajin perustaidoista aloittaen. Joukkueessa mukana olevilta toivotaan sitoutumista harjoitteluun, jotta joukkue pääsee kehittymään kauden aikana ja halutessaan osallistumaan lajin kilpailuihin.